Κλειστό θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας το Κέντρο Υγείας Καλλονής ύστερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή. Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου η μονάδα έκλεισε ώστε να πραγματοποιηθεί η απολύμανση των χώρων. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ πέντε άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Υπενθυμίζεται πως ένας 85χρονος που είχε μεταφερθεί με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, έδωσε θετικά αποτελέσματα στην ύπαρξη του κορονοϊού covid 19. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Καλλονής χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί στάλθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Την ίδια ώρα, θετικά ήταν και τα δείγματα που ελήφθησαν και από το γιό του, αλλά και από τον εγγονό του. Ο γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο εγγονός του έχει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οικογένεια είχε φιλοξενήσει συγγενείς από την βόρεια Ελλάδα.

Αυτοσχέδιο ιατρείο στην πλατεία Καλλονής

Σημειώνεται πως από την Τετάρτη θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος – ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών, που αφορούν κίνδυνο ζωής, σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Καλλονής (παραπλεύρως του φαρμακείου του Αντώνη Μαριόλα). Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ).

Πρώτο κρούσμα στην Πάρο

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊου στην Πάρο επιβεβαιώθηκε από το κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στην Πάρο. Μέσα σε μία ώρα από τη διάγνωση ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός Κέντρου Υγείας) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

«Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 58 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Από αυτά τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος. Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.883. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις