Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο έναντι του νόμου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορά στις διαδηλώσεις. Το κάλεσμα έγινε από οργανώσεις της Αριστεράς και -όπως υποστηρίζουν- «η κινητοποίηση είναι και μια απάντηση στο όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε κατά της διαδήλωσης της Πέμπτης 9 Ιουλίου». Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στην πορεία ήταν «ΜΑΤ, βία, αστυνομοκρατία, του Χρυσοχοΐδη η δημοκρατία» και «Κανένα νομοσχέδιο δεν μας σταματά, στον δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά».

Στις 20.30 η πορεία είχε φτάσει στη Βουλή και συνέχισε με κατεύθυνση εκ νέου προς τα Προπύλαια.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλεί στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο συνεχίζεται και θα τελειώσει με την οριστική κατάργησή του». Όπως αναφέρει αναλυτικά: Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες νέοι και νέες, διαδηλώναμε ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.


Βίντεο από την πορεία


Ολόκληρη η ανακοίνωση με τις υπογραφές των αριστερών οργανώσεων έχει ως εξής:

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής οργανώσεις: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΛΑΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

Στη διαδήλωση καλεί και η ΔΕΑ με δικό της κάλεσμα.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις