Την Κυριακή 19 Ιουλίου, ένας 66χρονος από την Αθήνα που βρέθηκε για διακοπές στη Χαλκίδα αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο της πόλης, δηλώνοντας ατονία και διάρροια.  Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, έγινε εισαγωγή του και νοσηλεύτηκε. Όμως, οι γιατροί ανησύχησαν για την εξέλιξη των συμπτωμάτων που παρουσίαζε και έτσι του έκαναν το τεστ για κορονοϊό, στο οποίο βγήκε θετικός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, ωστόσο τέθηκε σε συναγερμό η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στην Χαλκίδα. Ήδη ξεκίνησε η ιχνηλάτηση στο νοσοκομείο, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους ασθενείς και προσωπικό ήρθε σε επαφή ο 66χρονος. Σήμερα, θα ληφθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τα νέα δείγματα για το τεστ Covid-19.

Νοσοκομείο Χαλκίδας

Θετικός και υπάλληλος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Υπάλληλος που εργάζεται στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Χαλκίδα και διαμένει στη Θήβα, διαγνώστηκε με κορονοϊό τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του EviaZoom.gr. ο 42χρονος, – που εργάζεται σε γραφείο του υποκαταστήματος – εμφάνισε δέκατα και βραχνάδα με αποτέλεσμα να προσέλθει στο Νοσοκομείο Θήβας για να κάνει το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Στη συνέχεια ενημέρωσε και την Τράπεζα Πειραιώς, με αποτέλεσμα το υποκατάστημα στο οποίο εργάζεται να παραμείνει κλειστό την Τρίτη 21 Ιουλίου και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες μέρες καθώς είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του, με προτεραιότητα τους συναδέλφους του.

Παράλληλα, σε τεστ για Covid-19 έχουν υποβληθεί και συγγενείς του, ενώ το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης αφορά τους πελάτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή στην τράπεζα, προκειμένου να προληφθεί τυχόν εξάπλωση.

Σε δηλώσεις του προς την ιστοσελίδα EviaZoom.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ είναι σε εξέλιξη και απομονώνονται όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Συνιστάμε ψυχραιμία, όμως συμβάντα όπως αυτό φέρνουν στο προσκήνιο τα προσωπικά μέτρα προστασίας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις