Με βάση τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, για το χρονικό διάστημα από τις 3 Αυγούστου 2020 έως τις 15 Αυγούστου 2020, τα 100 άτομα είναι ο ανώτατος αριθμός καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες. Στο πλαίσιο αυτό, την προσφυγή στη διαμεσολάβηση σε περίπτωση διαφωνίας για την πληρωμή του κόστους διοργάνωσης τελετών, συνιστά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατόπιν αυτών, καταναλωτές που:

  • ακύρωσαν προγραμματισμένη τελετή ή άλλαξαν ημερομηνία ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων,
  • έχουν πληρώσει στην επιχείρηση με βάση το αρχικό συμφωνητικό κάποιο χρηματικό ποσό,
  • έχει προκύψει διαφωνία με την επιχείρηση όσον αφορά την τροποποίηση του συμφωνητικού και τυχόν μείωση του τιμήματος ή επιστροφή μέρους της προκαταβολής, και
  • η απευθείας διαπραγμάτευσή τους με την επιχείρηση δεν έχει αποδώσει,

διατηρούν τη δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ), που αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ηλεκτρονικά στο email [email protected], επισυνάπτοντας το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, είτε μέσω της γραμμής 1520. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τονίζει ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει σε περίπτωση κατά την οποία θα διαπιστωθεί τυχόν παράβαση των διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Υγειονομικές βόμβες οι γάμοι

Ως υγειονομικές βόμβες, που προκαλούν «έκρηξη» στα κρούσματα κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, λειτουργούν οι γάμοι, το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα από το γάμο στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 25 Ιουλίου, αρχικά βρέθηκαν 23 κρούσματα, ενώ στη συνέχεια καταγράφηκαν άλλα τρία, τα δύο στην συμπρωτεύουσα και το ένα από το Νομό Πέλλας, κάτι που φοβόντουσαν οι ειδικοί αφού η παρουσία ατόμων από άλλες περιοχές, μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα κρούσματα.

Κρούσματα όμως εντοπίστηκαν και σε άλλους γάμους. Θετικά κρούσματα βρέθηκαν σε γάμο στις Σέρρες, ενώ τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ανακοινώθηκαν και 9 κρούσματα από έναν άλλο γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Συναγερμός σήμανε και στη Λάρισα, καθώς μετά από γάμο που τελέστηκε στην πόλη της Θεσσαλίας, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα και σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν μετά τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις