Προβληματισμό προκαλούν στη Λάρισα τα νέα κρούσματα Covid-19 που εντοπίστηκαν σε γιατρούς. Όπως γράφει το larissanet, μέχρι χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου, είχαν καταγραφεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επρόκειτο για δύο ειδικευόμενους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλους δύο στο Γενικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά. Έως σήμερα, 5 Αυγούστου, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα περίπου 60 τεστ από δείγματα που ελήφθησαν από το Γενικό Νοσοκομείο.

Διαδοχικές συναντήσεις Κικίλια

Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, οι διαδοχικές συναντήσεις εργασίας του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19.

Ο Βασίλης Κικίλιας στην έναρξη των εργασιών δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Σήμερα έχουμε δύο συνεχόμενες συνεδρίες με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους Διοικητές των Νοσοκομείων όλης της Ελλάδας, για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης-εκπαίδευσης από το Υπουργείο Υγείας τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Θέλω για μια ακόμη φορά να επιστήσω την προσοχή όλων στα μέτρα ατομικής προστασίας, στις μάσκες που πρέπει να φοράμε, στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, στην υγιεινή των χεριών μας, που είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο.

Είναι ένας δύσκολος μήνας ο Αύγουστος και όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική μας συμπεριφορά, από το φιλότιμό μας και από την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά αυτής της χώρας: Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή χαλάρωσης, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι.

Πρέπει όλοι να προσέχουν και να αναλογιστούμε όλοι μαζί ότι έχουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ή ενδεχομένως κάποιο συγγενή με υποκείμενο νόσημα. Παρακαλώ πάρα πολύ, ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, κυρίως στις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου. Ο τρόπος που θα συμπεριφερθούμε τον Δεκαπενταύγουστο, θα μας ακολουθήσει και στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις