Τους 26 έφτασαν οι θετικοί στον κορονοϊό τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αφού άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι διαπιστώθηκε ότι νοσούν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου μοριακού ελέγχου. «Τα αποτελέσματα του δεύτερου μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι – τρόφιμοι του γηροκομείου μας είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ κανένας επιπλέον εργαζόμενος, πλην των εφτά που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεν είναι θετικός. Έτσι, ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό αριθμός τροφίμων και εργαζομένων έφτασε τους 26. Δόξα τω Θεώ είναι όλοι τους καλά, αφού παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα», τονίζει Έθνος ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πατήρ Γεώργιος Μίλκας.

Κατά τον ίδιο, και οι τέσσερις τρόφιμοι, που εντοπίστηκαν θετικοί κατά το δεύτερο μοριακό έλεγχο, βρίσκονταν στο νοσοκομείο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αφού είχαν ήδη ανεβάσει πυρετό. Όπως αναφέρει ακόμα ο π. Γεώργιος είναι πολύ πιθανό το Σάββατο να γίνει κι άλλο τεστ για κορονοϊό σε τρόφιμους και εργαζόμενους. «Θέλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση», λέει ο κ. Μίλκας.

Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Αυγούστου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 15 τρόφιμοι και εφτά εργαζόμενοι. Εικάζεται ότι στο γηροκομείο ο ιός εισήλθε, όταν ηλικιωμένος τρόφιμος αναγκάστηκε να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό, ενώ προκαταρκτική εξέταση για το θέμα διέταξε και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι κάποιος ηλικιωμένος αναγκάστηκε να επισκεφθεί γιατρό, επιβεβαίωσε και ο πατέρας Γεώργιος. Στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού ήταν ακόμη ένα γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου διαγνώσθηκαν 36 κρούσματα. Μάλιστα, εξ αυτών έξι άνθρωποι – τρόφιμοι του γηροκομείου – έχασαν τελικά τη μάχη με τον Covid-19. Το πρώτο κρούσμα στον οίκο ευγηρίας προήλθε από εργαζόμενο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με έναν φίλο του ο οποίος είχε πάει για διακοπές στη Χαλκιδική και είχε παρακολουθήσει συναυλία.