Κάτω Αχαΐα: Στο γλέντι που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, βρίσκονταν 450 καλεσμένοι, σύμφωνα με το τοπικό tempo24.gr. Έγινε αστυνομική επιχείρηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η οποία κατέληξε σε πρόστιμο 3.000 ευρώ και κίνηση διαδικασίας αυτοφώρου για τον πεθερό. Όπως γράφει το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διαπίστωσαν ότι οι καλεσμένοι είχαν γεμίσει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της κατοικίας, ενώ δεν είχαν τηρηθεί και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με το site, για την διακρίβωση και την αντιμετώπιση του περιστατικού εξελίχθηκε οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με συνδρομή δυνάμεων και από την Πάτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως “συνελήφθη στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας ένας ημεδαπός άνδρας, διότι είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση (γλέντι γάμου) σε οικία, με στερεοφωνικό συγκρότημα χειριζόμενο από DJ (ντιτζέι) αναπαράγοντας μουσική στην υψηλότερη ένταση, ενώ συμμετείχαν και διασκέδαζαν σε αυτή μεγάλος αριθμός ατόμων (περίπου 120 άτομα εντός της οικίας και 300 περιμετρικά αυτής) χωρίς την τήρηση των ελαχίστων αποστάσεων και την χρήση μασκών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, επέβαλλαν στον παραβάτη πρόστιμο 3.000 ευρώ για την παραβίαση των μέτρων”.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. χτες Σάββατο έγιναν 65.245 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις και έγιναν 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 5 κατάστηματα για υπεράριθμους πελάτες, 2 στην Πελοπόννησο, και από 1 σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 366 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα. Επίσης, υπήρξαν τρεις παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας (και τα 3 στην Κρήτη). Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50 σχετικές παραβάσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις