Πυρκαγιά στις Μυκήνες: Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την πυρκαγιά με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος εκκενώθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον τάφο του Αγαμέμονα. Επί τόπου βρέθηκαν για να την αντιμετωπίσουν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν αρχικά δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη συνέχεια, έφτασαν ενισχύσεις και από Ναύπλιο, Άργος και Κόρινθο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες καταφθάνουν δυνάμεις από ολόκληρη την Πελοπόννησο ενώ είναι πολύ πιθανό να σταλούν και εναέρια μέσα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη.  Για την πυρκαγιά έχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.


Είναι σημαντικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidiseis η φωτιά εντοπίσθηκε απέναντι από τον χώρο του Τάφου του Αγαμέμνονα να καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτογραφίες από Arcadia Portal

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Άκτιο

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στα Παλιάμπελα, του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της επιχειρούν 31 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και δέκα οχήματα, ενώ δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Μεγάλος κίνδυνος για αύριο

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο, σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται, ότι η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Φωτογραφίες από Αργολικές Ειδήσεις