Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξονυχιστικές έρευνες των αρχών για το θάνατο της 60χρονης Κλερ Γκλάτμαν στην Κέρκυρα. Έξι προσαγωγές Ελλήνων και Βρετανών πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου της 60χρονης Βρετανίδας που χτυπήθηκε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από προπέλα σκάφους και εγκαταλείφθηκε στη θάλασσα.

Κανείς από τους έξι προσαχθέντες, που αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στο μοιραίο συμβάν για την άτυχη 60χρονη Βρετανίδα, ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ευρημάτων της Λιμενική Αρχής που θα κατατεθούν στην Εισαγγελική Αρχή Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το corfupress, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να συλλέγει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες κι όχι μόνο, αλλά και ύποπτους που έχουν προσαχθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας. Την Τετάρτη δόθηκε εντολή να βγει εκτός υδάτων το επίμαχο σκάφος που εικάζεται ότι ήταν αυτό το οποίο χτύπησε θανάσιμα την Βρετανίδα. Εμπειρογνώμονες και αυτόπτες μάρτυρες κλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μαρίνα Γουβιών μετά την απομάκρυνση του ταχύπλοου από τη θάλασσα στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για το αν και πως χτυπήθηκε η άτυχη γυναίκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Λιμενικό γίνεται έρευνα σε σκάφος για να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα συνδέουν το θανατηφόρο περιστατικό με το εν λόγω ταχύπλοο, όπως αλλοιώσεις στο κάτω μέρος ή/και την προπέλα, γενετικό υλικό κλπ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξεταζόμενοι ως ύποπτοι είναι επίσης Βρετανοί υπήκοοι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι την ώρα του περιστατικού έκαναν σκι στο θαλάσσιο χώρο του Αυλακίου, ενώ μετά το συμβάν το σκάφος βρέθηκε στον Άγιο Στέφανο για να ρυμουλκηθεί στη συνέχεια με ευθύνη του Λιμενικού στη Μαρίνα Γουβιών, όπου και φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος.

Το corfupress αναφέρει ότι πολλές ώρες διήρκεσε και η εξέταση των μαρτύρων που δεν είχαν εμπλοκή με το περιστατικό αφού εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στην ακτή, ενώ πλέον το στάδιο των ερευνών παρακολουθούν στενά και οι δικηγόροι όλων των πλευρών, τόσο της οικογένειας του θύματος όσο και κάποιων νεαρών ύποπτων για εμπλοκή στο δυστύχημα, οι οποίοι εξετάζεται αν ήταν πάνω στο μοιραίο σκάφος ή και αν αντιλήφθηκαν, εφόσον εμπλέκονται, πως προκάλεσαν το ατύχημα.

Ιατροδικαστής: Δεν πνίγηκε, υπέκυψε στα τραύματά της

Ο ιατροδικαστής Ι. Αϊβατίδης, ολοκληρώνοντας την εξέταση της σορού, τόνισε ότι ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται σε εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα και όχι σε πνιγμό. Από την νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκαν αποκλειστικά κακώσεις από προπέλα θαλασσίου σκάφους, με το μηχανισμό θανάτου να είναι εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Δεν διαπιστώθηκε ουδένα στοιχείο πνιγμού, δεν υπάρχει εισροή θαλασσινού νερού στους πνεύμονες, ενώ από τα ευρήματα φαίνεται πως η γυναίκα επιβίωσε μερικά λεπτά από το δυστύχημα.

Ποια ήταν η Κλερ Γκλάτμαν

Η Κλερ Γκλάτμαν ήταν παντρεμένη με τον Μαρκ Γκλάτμαν, έναν εκ των πλέον φημισμένων και εύπορων κτηματομεσιτών και επενδυτών στην Ευρώπη. Διευθύνων σύμβουλος στο Abstract Group το οποίο και ίδρυσε το 2000, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φίρμες real estate και venture funding στη Μ. Βρετανία με γραφεία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Μαρτυρίες φιλικών προσώπων της άτυχης γυναίκας αναφέρουν ότι ήταν δεινή κολυμβήτρια. Είχε και μία δίδυμη αδελφή, ενώ με το σύζυγό της Μαρκ έχει δύο γιους και δύο κόρες, η μία εκ των οποίων ήταν και αυτή για διακοπές με τη μητέρα και τον πατέρα της στην Κέρκυρα. Το ζευγάρι είχε αγοράσει τη βίλα στο Αυλάκι εδώ και 7 χρόνια.