Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου πραγματοποιείται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιείται η 451η συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης. Έξω από το Εφετείο δεκάδες έχουν συγκεντρωθεί φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ σε πλακάτ και πανό των διαδηλωτών γράφουν: «Δεν είναι αθώοι».

Στη διαμαρτυρία πήρε μέρος και η Μάγδα Φύσσα. Σημειώνεται πως σήμερα κανείς από τους κατηγορούμενους δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου αγορεύει ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Μιχαλόλιας.

Όπως σημειώνει το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά και της κίνησης «Δεν είναι αθώοι», η δίκη «ολοκληρώνεται αυτή τη βδομάδα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας Μιχαλολιάκου, του ιδρυτή και ιθύνοντος νου της φασιστικής συμμορίας, του εγκεφάλου των ταγμάτων εφόδου και των επιθέσεων σε μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε αντιφασίστες/τριες. Μετά κι από τις τελευταίες αυτές δικασίμους, θα μάθουμε την ημερομηνία κατά την οποία το τριμελές Εφετείο θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά από 5,5 χρόνια διεξαγωγής της διαδικασίας.

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη. Να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στο φασισμό και το σκοταδισμό».

Σημαδιακός Σεπτέμβρης

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης στις αρχές Αυγούστους είχαν τονίσει ότι ο δικός τους ρόλος έχει ολοκληρωθεί και ότι η σκυτάλη πλέον, για να μην συνεδριάσει το δικαστήριο χωρίς καμία υπενθύμιση για το τι ακριβώς δικάζουν και τι θα σήμαινε μια αθώωση της Χρυσής Αυγής, περνάει στο αντιφασιστικό κίνημα.

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Παπαδάκης ζητάει να συνδεθούν οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, με κορύφωση τις εκδηλώσεις της 18ης Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τις υπόλοιπες μαζικές εκδηλώσεις του κοινωνικού κινήματος και απευθύνει έκκληση να αποφευχθούν σε αυτή την κρίσιμη ώρα οι σεχταρισμοί και οι ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε επίσης λόγο για «σημαδιακό Σεπτέμβριο», ενώ τονίζεται ότι, σε περίπτωση αθωωτικής απόφασης στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η πολιτική αγωγή δεν έχει δικαίωμα έφεσης, το οποίο διαθέτει μόνο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, και αυτό σε περίπτωση που δεν είναι ομόφωνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις