Ιερέας κατηγορείται πως εξαπάτησε ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, καθώς του πούλησε ψεύτικα διαμάντια. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου όταν διαπίστωσε την απάτη έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα: «Στις 8 Αυγούστου εμφανίστηκε στο κατάστημα μας ιερέας ο οποίος είπε ότι λειτουργεί εκ μέρους του δεσπότη Μαγνησίας Μάκης Χρυσόστομου και ότι ήρθε να εκποιήσει πολύτιμους λίθους. Τα διαμάντια που δειγμάτισε απεδείχθησαν υψηλής ποιότητας προσομοιώματα».

Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο ιερέας υποστήριζε πως ήταν γνήσια και ζητούσε εχεμύθεια από την εταιρεία του καταγγέλλοντος για τη συναλλαγή, λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Μάλιστα, στη συνάντηση δεν δίστασε να καλέσει τον ίδιο τον δεσπότη για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Ωστόσο, δυο μέρες αργότερα εμφανίστηκε ξανά στο κατάστημα με άλλους πολύτιμους «λίθους» τους οποίους πούλησε τελικά έναντι του ποσού των 9.350 ευρώ. «Σε περαιτέρω έλεγχο σε γεμολογικό εργαστήριο, όπως κάνει η εταιρεία μας σε όλες τις περιπτώσεις, ανακαλύψαμε την απάτη, καθώς τα διαμάντια απεδείχθησαν υψηλής ποιότητας προσομοιώματα τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περνούν το 99% των ελέγχων των μηχανημάτων που διαθέτουν τα κοσμηματοπωλεία», συνέχισε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που έκανε την καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

«Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ξανά και όταν του είπαμε για την απάτη το αποδέχθηκε και είπε να συναντήσουμε τον ίδιο και τους συνεργάτες του για να μας επιστρέψουν τα χρήματα. Βεβαίως ουδείς εμφανίστηκε», ανάφερε στην ένορκη εξέταση του στους αστυνομικούς.

Διαφορετική άποψη διατύπωσε στο protothema, ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Γλύκας: «Μια απλή νόμιμη αστική δικαιοπραξία βαφτίστηκε απάτη (με δήθεν παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών) με συμμετοχή υποτιθέμενων τρίτων προσώπων στα πλαίσια δήθεν εγκληματικής ομάδας! Υπερβολή χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να καλυφθούν άλλες συμπεριφορές και μάλιστα σοβαρότερες της οποίας βασικής!», δήλωσε και συνέχισε: «Η θέση του εντολέα μου όσον αφορά τη πραγματική διάσταση των γεγονότων, πολύ διαφορετική από την παρουσιαζόμενη είναι ειλικρινής και στα πλαίσια της συμβιβαστικής επίλυσης της οποίας διαφοράς».