Θεσσαλονίκη διάρρηξη: Μεγάλο χρηματικό ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, χρυσές λίρες και ακριβά κοσμήματα άρπαξαν άγνωστοι μέσα από χρηματοκιβώτιο σε βίλα βιομηχάνου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Η διάρρηξη σημειώθηκε προχθές το βράδυ, όταν ο βιομήχανος και η οικογένειά του ήταν στο εξοχικό σπίτι τους στη Χαλκιδική.

Μάλιστα, ο βιομήχανος ενημερώθηκε… online για τη διάρρηξη, καθώς το σύστημα συναγερμού ενεργοποιήθηκε και έστειλε ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνό του για την παραβίαση της βίλας. Παρά την άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., οι διαρρήκτες είχαν «κάνει φτερά», όταν τα περιπολικά έφτασαν στη βίλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες επιχείρησαν να αδρανοποιήσουν τον συναγερμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν πτοήθηκαν, μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο και το παραβίασαν, αρπάζοντας από μέσα ό,τι περιείχε. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε όχημα που είχαν σταθμεύσει κοντά και εξαφανίστηκαν. Το Open παρουσίασε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, όπου καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις των διαρρηκτών, οι οποίοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν την οικία με κλεμμένο όχημα, το οποίο το είχαν αρπάξει λίγη ώρα νωρίτερα από άλλο σπίτι που διέρρηξαν από την περιοχή της Θέρμης.

Αναλυτικά

Η διάρρηξη έγινε το βράδυ της Τετάρτης (02-09-2020), την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι της μονοκατοικίας. Οι δράστες φαίνεται πως παραβίασαν χρηματοκιβώτιο απ’ όπου απέσπασαν την λεία και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, πιθανότατα, με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή. Ο συναγερμός άρχισε να χτυπάει και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, όμως, μέχρι να φτάσουν τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας, οι δράστες είχαν καταφέρει να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με το Mega, η λεία των δραστών ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο επιχειρηματίας έκανε διακοπές με την οικογένειά του, στη Χαλκιδική. Κάτι που πιθανότατα γνώριζαν οι διαρρήκτες πριν θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ένα ύποπτο αυτοκίνητο έκανε βόλτες στη γειτονιά για ώρα και δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό να ήταν οι διαρρήκτες. Αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των εικόνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.