Στην τηλεόραση του Open TV από την κατ’ οίκον καραντίνα στην οποία βρίσκεται λόγω επαφής που είχε με με επενδυτή από το εξωτερικό που ήταν θετικός στον κορονοϊό, μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. «Ήταν μία υπηρεσιακή συνάντηση με έναν επενδυτή ο οποίος είχε περάσει και το τεστ των 72 ωρών. Από την χώρα που έρχεται είναι πολύ τυπικοί. Ήμασταν έτοιμοι να αναχωρήσουμε με τον πρωθυπουργό, όταν ενημερωθήκαμε. Ακούσαμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είμαστε τώρα σε καραντίνα. Όπως πρέπει να κάνουμε όλοι. Στη συνάντηση φορούσαμε όλοι μάσκες» είπε και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε από το σπίτι. Είμαι σε ξεχωριστούς χώρους από την υπόλοιπη οικογένεια. Το Σάββατο ή την Κυριακή θα κάνω το τεστ. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα».

Ταυτόχρονα αποκάλυψε ποιος ήταν ο επενδυτής με τον οποίο συναντήθηκε ο ίδιος αλλά και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Πλακιωτάκης, που επίσης συναντήθηκαν μαζί του κι έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα. Ο ισραηλινός επενδυτής συναντήθηκε με τα συγκεκριμένα μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσει την πιθανή εμπλοκή του με τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. «Ήταν επενδυτής για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Και είναι από το Ισραήλ. Θέλουμε να λυθεί το θέμα της Ελευσίνας» είπε ο Νίκος Παπαθανάσης.


Άδωνις Γεωργιάδης

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο επενδυτής -παρότι είχε κάνει τεστ λίγες πριν έρθει στην Αθήνα- βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στο δείγμα που έδωσε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. «Ο άνθρωπος μας πήρε αμέσως, δέκα λεπτά πριν μπούμε στο αεροπλάνο με τον πρωθυπουργό. Φανταστείτε να είχαμε κάνει επαφές», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «θα μας πει ο ΕΟΔΥ τι θα κάνουμε» και πως «θα κάνουμε αύριο το απόγευμα το τεστ». Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς «αν το κολλήσεις, δεν το κολλάς αμέσως». Περιγράφοντας τη συνάντηση με τον ξένο επενδυτή, τόνισε ότι «είχαμε μάσκες, αντισηπτικά, είχαμε τηρήσει το πρωτόκολλο», σημειώνοντας ότι «σε ανθρώπινο επίπεδο το να κολλήσω δεν είναι κάτι ευχάριστο».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια συνωμοσίας που διακινούνται, υπογράμμισε ότι «ο ιός βεβαίως και υπάρχει, όλα τα κράτη έχουν πάρει τόσα μέτρα, μιλάμε για παγκόσμια οικονομική καταστροφή, όλα τα συνωμοσιολογικά που ακούγονται είναι μπούρδες, πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των γιατρών». Σε ερώτηση για το πώς είναι η καθημερινότητα του, ευρισκόμενος σε καραντίνα, είπε: «Είμαι μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια για να μην την εκθέσω σε κίνδυνο, κάνουμε συνέχεια τηλεδιασκέψεις».