Ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της δολοφονίας Μακρή εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος είναι ο εκτελεστής της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος στην αγόρευση του αναφέρθηκε αναλυτικά στους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων αδελφών που έκαναν λόγο για μια σειρά συμπτώσεων οι οποίες τους έφεραν στο εδώλιο.

«Δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις» τόνισε ο εισαγγελέας που μίλησε για την παραμονή των 20 ημερών των κατηγορουμένων στην Ελλάδα, την επίμαχη περίοδο, τα τέσσερα ξενοδοχεία που νοίκιασαν αλλά και τα τέσσερα αυτοκίνητα που άλλαξαν. «Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν. Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για λογική ακολουθία που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρονου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ για τον 36χρoνο αδελφό του, ο οποίος επίσης κάθεται στο εδώλιο, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη δεύτερου προσώπου στον τόπο του εγκλήματος ωστόσο υποστήριξε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος συνέδραμε τον πρώτο.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» ανέφερε και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στο έγκλημα.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο τον σκότωσαν, ο θεός και η ψυχή τους» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όταν ο πρώτος κατηγορούμενος φόρεσε την μπλούζα (σ.σ. που φέρεται να φορούσε ο δράστης) και έκανε τη σχετική κίνηση «είδα πραγματικά μπροστά στα μάτια μου το βίντεο» .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις