Μιλώντας για την δυσκολία της εφαρμογής των μέτρων στις λαϊκές αγορές, ξεκίνησε ο κ. Γώγος τις δηλώσεις του, εξηγώντας πως είναι απαραίτητη η απόσταση μεταξύ των πάγκων αλλά και η χρήση μάσκας.

Επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως με την ορθή χρήση της προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Δεν δίστασε να υπογραμμίσει την αδυναμία αστυνόμευσης σε κάθε πάγκο και την ανάγκη τήρησης των μέτρων από τον κάθε πολίτη.

Έντονη αναφορά έγινε και στον συνωστισμό στα Μ.Μ.Μ. και τον κίνδυνο που ενέχει για την εξάπλωση του ιού, ενώ ο ίδιος τόνισε πως η μάσκα βοηθά, αλλά είναι απαραίτητη και η τήρηση των αποστάσεων. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η αύξηση δρομολογίων αλλά και οδηγών.

Σχετικά με τα σχολεία, μίλησε για τα κρούσματα που σημειώθηκαν, αναφέροντας πως δεν σχετίζονται με το άνοιγμα το σχολείων αλλά έρχονται απ’ έξω. Ωστόσο, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ευαίσθητοι με το θέμα. Υπενθύμισε την διαδικασία σε περίπτωση κρουσμάτων, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει ο υπεύθυνος του σχολείου να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια και να συναποφασίσουν με τη βοήθεια των ειδικών.

Η χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, μας προστατεύει από ασυμπτωματικά άτομα και δεν δημιουργεί προβλήματα υγείας, εκτός αν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, εκτίμησε πως τα μέτρα θα επεκταθούν σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί, σχολιάζοντας πως: ”Το να φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό είναι δραματικό, δε νομίζω. Δε θέλω να το σκέφτομαι. Αλλά, αν αυξηθούν τα κρούσματα, και από 300 να γίνουν 400 και σταθεροποιηθούν σε αυτό τον αριθμό, δε σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Η τάση μας, η προσπάθεια μας θα είναι να γυρίσουμε σε διψήφιο αριθμό. Αν αυτό δε συμβεί, τα μέτρα θα επεκτείνονται”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις