Αιματηρό περιστατικό έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου 2020, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ένας άνδρας 75 ετών, που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, διαπληκτίστηκε έντονα με γειτονικό ζευγάρι για ασήμαντη αφορμή. Λίγο αργότερα μπήκε στο σπίτι του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε προς την 67χρονη γειτόνισσά του.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το 2019

Σε δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας καταγράφεται η στατιστική απεικόνιση των αδικημάτων και αξιόποινων συμπεριφορών, συγκριτικά με το έτος 2018.

Ανθρωποκτονίες

Το 2019 καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια (76) υποθέσεις ανθρωποκτονιών, από τις οποίες οι (24) έγιναν με κίνητρο τις προσωπικές διαφορές, ενώ το 2018 είχαν καταγραφεί (95) από τις οποίες οι (21) είχαν κίνητρο προσωπικές διαφορές. Επίσης διαπράχθηκαν (117) απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι (124) που είχαν καταγραφεί το 2018.

Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν (176) περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή εξιχνιάστηκε το 91,2% των υποθέσεων.


Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Το έτος 2019 εξιχνιάστηκαν (49.269) αδικήματα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας. Επίσης, συνελήφθησαν συνολικά (198.661) άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές, από τα οποία (73.418) ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά κ.λπ. αδικήματα.

Επίσης, το περασμένο έτος, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, συνελήφθησαν στη χώρα μας για σοβαρά αδικήματα (244) άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά και Διεθνή εντάλματα σύλληψης .

Μείωση καταγράφεται στις ληστείες και στις κλοπές τροχοφόρων, σε σχέση με το έτος 2018, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι κλοπές – διαρρήξεις.

Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, αισθητή μείωση εμφανίζουν οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, οι υποθέσεις εκβίασης, οι υποθέσεις λαθρεμπορίου, οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, οι υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων και οι υποθέσεις πλαστογραφίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις