Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός» από τη Φθιώτιδα. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από την πλημμυρισμένη κοιλάδα του Σπερχειού, σύμφωνα με το LamiaReport.gr

Εικόνες σοκ φανέρωσε το πρώτο φως της ημέρας σε πολλές περιοχές της Λαμίας, μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος για 10 περίπου ώρες στροβιλίστηκε πάνω από μεγάλο κομμάτι της δυτικής και κεντρικής Φθιώτιδας.

Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, αυτή του αεροδρομίου Λαμίας, με το δρόμο προς Μοσχοχώρι να κλείνει από το μεγάλο όγκο νερού που πλημμύρισε την παλαιά εθνική οδό.

Απίστευτες είναι οι εικόνες μέσα από το αεροδρόμιο, όπου τα PZL «χάθηκαν» από τον τεράστιο όγκο νερού που έχει πλημμυρίσει γενικά τον κάμπο του Σπερχειού, η στάθμη του οποίου ανέβαινε απειλητικά όλο το βράδυ ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είχε σταματήσει η νεροποντή.

Από νωρίς το πρωί στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μαζί με συνεργάτες του για να κάνει αυτοψία, ενώ αργότερα επισκέφτηκαν τις πλημμυρισμένες περιοχές ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι βουλευτές Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε στους πληγέντες ο Υπουργός Οικονομικών για τις αποζημιώσεις θα ισχύσει το ίδιο μοντέλο με αυτό της Εύβοιας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες ο Δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας είναι από το Σάββατο και για τέσσερις μήνες ο Δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός», όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις (4) μήνες, μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις