Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, επικοινώνησε με την Φαίη Μαυραγάνη και την εκπομπή της ”Τώρα ό, τι συμβαίνει” στο Open, και μίλησε ανοιχτά για την εξάπλωση του ιού, αλλά και τα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί στο εμβόλιο, και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Συγκεκριμένα, πρότεινε: «Δεν πρέπει να πάρουμε κατά γράμμα την άποψη του πρωθυπουργού, γιατί ήταν αυστηρή. Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τη ζωή μας,  χαρούμενοι με αισιοδοξία αλλά παράλληλα να προσέχουμε. Ίσως είναι καιρός να επιλέγουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα, να βρισκόμαστε μία-δύο οικογένειες ή ζευγάρια να βρισκόμαστε, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται οι επαφές».

Η κα. Λινού, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας πως: «Χαίρομαι που η κυβέρνηση το παραδέχτηκε για τις συγκοινωνίες και παίρνει μέτρα. Όλοι πρέπει να πιέζουμε ώστε η πολιτεία να πάρει περισσότερα μέτρα στο μέτρο του δυνατού», ενώ η ίδια υπογράμμισε πως θα βοηθούσε ιδιαίτερα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η προσαρμογή των μέτρων στο τομέα της εργασίας: «Προτείνω μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, μεγιστοποίηση εργασίας από απόσταση και ενίσχυση όσων εργαζόμενων αρρωστήσουν ώστε να μην αποφύγουν να παρουσιάσουν τα συμπτώματα που έχουν».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενη μιας νέας καραντίνας, υπογράμμισε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε αυτό, τόσο στην ψυχολογία, όσο και στην οικονομία της χώρας: «Τα κρούσματα και οι θάνατοι που βλέπουμε σήμερα είναι ενός μήνα πριν. Η λύση είναι να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τη νόσο. Όχι καραντίνα, δεν χρειάζεται. Θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες, αλλά και ψυχολογικές. Η κοινωνική συνοχή θα μας σώσει”.

Η καθηγήτρια μίλησε και για τα εμβόλια της εποχικής γρίπης , υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι: «Διαφωνώ με τον κ. Κοντοζαμάνη για το ποιοι να κάνουν εμβόλια γρίπης. Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι ανεξαιρέτως – και οι καθόλα υγιείς. Το πρόβλημα θα είναι αν δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού, αλλά την επάρκεια εμβολίων πρέπει να την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και να δεσμεύσει αρκετά εμβόλιa. Εννέα εμβόλια βρίσκονται σε τελική φάση και μέχρι τον Δεκέμβριο κάποια θα έχουν άδεια κυκλοφορίας»