Πρωτοφανείς εικόνες στο λιμάνι της flash.gr/tag/anafi' title='ΑΝΑΦΗ'>Ανάφης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο «Πρέβελης» δεν είναι διαθέσιμο, καθώς είναι για επισκευή και στην θέση του έχουν αντικαταστήσει ένα αισθητά μικρότερο, στο οποίο οι νταλίκες δε μπορούν να αποβιβαστούν και τα οχήματα να μπουν. Μάλιστα, το εν λόγω πλοίο έφτασε με 4,5 ώρες καθυστέρηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω δρομολόγιο (προς Πειραιά) γίνεται μόλις δυο φορές την εβδομάδα. Επομένως, μπορεί να γίνει αντιληπτό, πως η ταλαιπωρία του κόσμου είναι απερίγραπτη, τα μεσάνυχτα της 28ης Σεπτεμβρίου.

Όπως θα δείτε από τα αποκλειστικά βίντεο και τις φωτογραφίες του flash.gr, ο κόσμος διαμαρτύρεται, δίχως να γνωρίζει τι θα γίνει. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια χαώδη κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ταλαιπωρία και τον συνωστισμό που έχει προκληθεί στο λιμάνι της Ανάφης 

Μάλιστα, άκρως ενδεικτικό του -πολλών ετών- πλοίου που αντικατέστησε το «Πρέβελης» είναι πως διαθέτει ξύλινες βάρκες διάσωσης. 

Οδηγίες για πλοία που βρίσκονται σε μακροχρόνιο ελλιμενισμό στους λιμένες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Όλες οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη αποφάσισαν να αναστείλουν τα δρομολόγια για τους επόμενους μήνες (ενημέρωση από τις 18 Μαρτίου 2020), ενώ πολλά κράτη μέλη αποφάσισαν μονομερώς να κλείσουν τους λιμένες τους για κρουαζιερόπλοια με άμεση εφαρμογή. Τα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία επιστροφής στο “home port” (λιμάνι που επιλέγεται από την εταιρία για την εκκίνηση της κρουαζιέρας και τον κυρίως εφοδιασμό) ” εντός της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπορέσουν τα πλοία αυτά να εισέλθουν στους λιμένες, να αγκυροβολήσουν και να αποβιβάσουν επιβάτες και πλήρωμα για επαναπατρισμό, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κρίση ασφάλειας ή / και ανθρωπιστική με τα πλοία να βρίσκονται στη θάλασσα. Μετά από αυτό, τα πλοία θα αγκυροβοληθούν για αρκετές εβδομάδες στους «home ports» κρατώντας επί του πλοίου τον απαραίτητο, περιορισμένο αριθμό πληρώματος για την ασφαλή λειτουργία των πλοίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις