Μετά την πρωτοφανή καταγγελία των συλλόγων γονέων της Πετρούπολης, ότι τους ζητήθηκε να καταθέσουν τους υποκινητές των καταλήψεων της περιοχής και την απόφαση της υπουργού Νίκη Κεραμέως να απαγορευτεί η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, την ώρα που η τηλεδιδασκαλία γίνεται με παρουσίες, μια ακόμη καταγγελία δείχνει τη σκληρή κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη» καταγγέλλει ότι η αστυνομία στέλνει κλήσεις σε ανήλικους μαθητές να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ για να τους «υποβληθούν συστάσεις» για τις καταλήψεις σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για την πρώτη «επιχείρηση» της αστυνομίας να εκφοβίσει μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις για την αυτονόητη προστασία τους. Καταγγελία της Πρωτοβουλίας «Μένουμε Ενεργοί» αναφέρει πως πριν λίγες ημέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο 46ο Λύκειο Αθηνών. Μαθητές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να αναρτήσουν πανό κατάληψης έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ανήλικοι μαθητές κατέληξαν στο ΑΤ Εξαρχείων χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους προσαγωγής τους και χωρίς να ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους.

Στην Πετρούπολη οι γονείς καταγγέλλουν ότι τους ζητήθηκε να καταθέσουν κατά «υποκινητών» των καταλήψεων σε σχολεία της περιοχής. Οι ίδιοι σημειώνουν πως η ενημέρωση έγινε από τον ίδιο τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, ο οποίος τους δήλωσε πως το αίτημα έγινε στο πλαίσιο εισαγγελικής εντολής.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ποιος φταίει ;

  • Αυτοί που δεν προσλαμβάνουν καθαρίστριες αφήνοντας τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς χωρίς καθαριότητα στα σχολεία.
  • Που δεν έχουν ακόμα προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται τα σχολεία.
  • Που δεν έχουν επισκευάσει το 2ο Λύκειο, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις λυόμενες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Για να υπάρχουν οι αποστάσεις που είναι αναγκαίες.
  • Που δεν έφτιαξαν τόσα χρόνια τα σχολικά κτίρια που χρειαζόμαστε και ούτε τώρα με την πανδημία έκαναν κάτι θετικό. Αύξησαν όμως με νόμο τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους 25!
  • Που δεν ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Υγεία (όπως το πρώην ΙΚΑ στην Πετρούπολη) με προσωπικό και εξοπλισμό για να γίνονται τα test και η ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. »
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις