Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη με την απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή. Πάνω από 3.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις διαδηλώσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο άκουσμα της ιστορικής απόφασης, ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα, ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, εργατικών Σωματείων και παρατάξεων. Κρατώντας πανό και πλακάτ που έγραφαν «Δεν είναι αθώοι», «Ήρθε η ώρα σας οι ναζί στη φυλακή».

«Μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα»

Ως μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τη δίκη της Χρυσής Αυγής που έριξε αυλαία σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, με τις αποφάσεις για την ενοχή επτά κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τονίζοντας πως «η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης», η Ένωση υποστήριξε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται: «Ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ένωση, που δια του Προέδρου της παραστάθηκε κατά την απαγγελία της απόφασης, συγχαίρει τους Δικαστές που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν: Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία. Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών.

Η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης. Άλλωστε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού (υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της Χούντας) η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις