Στο Κερατσίνι, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου 2020, η μητέρα του, Μάγδα. Λίγο μετά τις 11, η κ. Φύσσα μαζί με τον σύζυγό της βρέθηκαν στο μνημείο του γιού τους και πήραν τα λουλούδια αλλά και τα σημειώματα που ήταν εκεί. Η μητέρα – σύμβολο, μιλώντας σε δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το σπίτι της, αναφέρθηκε τόσο στην ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, όσο και στην επικείμενη ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων.

Όπως είπε, «δεν ξέρω εάν δικαιώθηκε η ψυχή του γιου μου με τον τρόπο που έφυγε. Ξέρω ότι δικαιώθηκε η κοινωνία. Εν μέρει δικαιωθήκαμε και εμείς αλλά και εκείνοι που κόπιασαν». «Πρέπει να πάω στο παιδί μου. Χθες δεν κατάφερα να πάω. Προσωπικά θέλω την εσχάτη των ποινών, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Όμως ας περιμένουμε. Η Δημοκρατία έχει κερδίσει. Πώς να μην αγκαλιάσεις αυτόν τον κόσμο όταν είναι πάνω από 55.000 έξω από το Εφετείο», πρόσθεσε.

«Νίκησε η Δημοκρατία – Το χρωστάμε στον Παύλο»

Αποχωρώντας από το δικαστήριο αργά το βράδυ της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε «ιστορική νίκη» την απόφαση του δικαστηρίου και εξέφρασε την ελπίδα, το ίδιο να γίνει και σήμερα.

«Νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε» κατέληξε η κ. Φύσσα.

Νωρίτερα, μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, η Μάγδα Φύσσα, βγήκε δικαιωμένη από το Εφετείο και είπε, σφίγγοντας στην αγκαλιά της ανθρώπους: «Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος. Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας» και ο πατέρας του Παύλου συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις