Κούλα Αρμουτίδου και Μάγδα Φύσσα, δύο μητέρες που βιώνουν τον υπέρτατο πόνο, αυτόν της απώλειας του παιδιού τους. Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, γνώρισε και συνδέθηκε με τη Μάγδα Φύσσα όταν η τελευταία έσπευσε στο πλευρό της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την πρώτη μέρα της δίκης. Οι δολοφόνοι της 21χρονης Ελένης καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά.

Η μητέρα της Ελένης δεν μπόρεσε να βρίσκεται στο Εφετείο για να συμπαρασταθεί στη μητέρα του Παύλου. Το μυαλό της όμως, η καρδιά της και η σκέψη της ήταν εκεί. Και της έστειλε ένα μήνυμα που συγκινεί με την ειλικρίνεια και την ευγένεια ψυχής που το διακρίνει…

«Νοερά ήμουν κοντά στη Μάγδα γιατί ήρθε κοντά μου στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου να μου συμπαρασταθεί και δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είμαστε δύο μάνες ομοιοπαθείς που δολοφόνησαν τα παιδιά μας χέρια βάναυσα και βάρβαρα. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια ψυχική δικαίωση για τη μανούλα, τη Μάγδα τη Φύσσα, αλλά για εμάς τους χαροκαμένους γονείς αποτελεί μια στιγμιαία ανακούφιση» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Θα ζούμε μέχρι να πεθάνουμε με αυτόν τον άδικο και άγριο χαμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας θα ζούνε μέσα από τα πρόσωπα των ανθρώπων που μας συμπαραστέκονται. Η εσωτερική μας συντριβή, ο Γολγοθάς στον οποίο μας καταδίκασαν δεν μπορεί να δικαιωθεί με οποιαδήποτε ποινή» είπε.

«Για μένα είναι κι αυτή μια ηρωίδα μάνα. Ο Παύλος και η Ελένη ίσως να χαίρονται, ίσως και να χαμογελούν γιατί βλέπουν ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη. Αγαπητή μου Μάγδα, μόνο ένα έχω να πω, μάνα κουράγιο, κράτα γερά».

«Οι μάνες και οι πατεράδες να μην ενισχύουν το “εγώ” – Να δημιουργούν όμορφες ανθρώπινες ψυχές»

Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη είχε δηλώσει μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, ότι δεν είναι ικανοποιημένη. Δίνει όρκο, όπως είπε, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά τους βιασμούς.

«Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν 8. Όλοι μου λένε σε 8 χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φθάνει η κοροϊδία.

Όλο αυτό το σύστημα, ο ΠΚ, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρωμίλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων», ξεσπά η μητέρα της Ελένης που λέει ότι το παιδί της πέθανε στα χέρια «τεράτων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις