Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εφετείο θα πραγματοποιηθούν και αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, από τις 5 το πρωί, αφού αναμένεται η τελική απόφαση επί των ελαφρυντικών αλλά και των ποινών για τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Επίσης, η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η απόφαση για τα ελαφρυντικά και οι ποινές – Πότε θα γίνουν συλλήψεις

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει τη Δευτέρα το πρωί την κρίση του για το πλέον κρίσιμο ζήτημα, αυτό των ελαφρυντικών. Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες. Οι δικαστές, μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα, θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α., δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών.

Οι πιθανές ποινές

Σημειώνεται πως το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα – εκτός του Γιώργου Ρουπακιά – και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό. Ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις