Προβλήματα θα παρουσιαστούν αύριο στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού,  Πέμπτη 15/10, λόγω στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, τρένο και τραμ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. 

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργία, διεκδικώντας τα εξής:

-Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

-Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

-Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Επιπροσθέτως, δηλώνουν αντίθετοι με το «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» και αιτούνται φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σχετικά με τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλεϊ, τα σωματεία των εργαζομένων του ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, προχώρησαν σε διευκρινιστική δήλωση και εξήγησαν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας, και, κατά συνέπεια, δε θα συμμετάσχουν. Από την άλλη πλευρά, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος), προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, ενώ υπάρχει η περίπτωση να απεργήσουν μεμονωμένοι εργαζόμενοι χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Στην αυριανή απεργία, θα συμμετάσχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας, με την ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και την  ΕΝΗΜΑΕΚ (Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) να έχουν αποφασίσει επιπλέον κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, η ΕΕΕΚΕ ανακοίνωσε  5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18/10 από 13.30 έως 18.30 και τη Δευτέρα 19/10 από 07.30 έως 12.30, ενώ η ΟΣΥΠΑ ανακοίνωσε πως την Κυριακή θαπροχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 15:30 έως 18:30, και την Δευτέρα επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12:30 έως  15:30 τοπική, ενώ οι ηλεκτρονικοί (ΕΝΗΜΑΕΚ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις