Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λαμία, σε παράδρομο, λίγο πριν την είσοδο στην πολή όπου τραυματίστηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος των Παλαιοημερολογητών, Φώτιος.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o 52χρονος Μητροπολίτης πηγαίνοντας την εκκλησία για τη λειτουργία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε τσιμεντένια κολόνα.

Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο 52χρονος να εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα σοβαρά τραυματισμένος.

Στο σημείο εκτός από την Τροχαία και το ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα η Πυροσβεστική Λαμίας και η 7η ΕΜΑΚ, που απεγκλώβισαν τον τραυματία, ο οποίος διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος κ. ΦΩΤΙΟΣ, κατά κόσμον Σάββας Μαντάλης του Γεωργίου και της Χρυσής, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1968.

Το 1994 χειροτονείται Διάκονος από τον γέροντά του Μητροπολίτη (τότε) των Γ.Ο.Χ. Δωδεκανήσου κ. Καλλίνικο οποίος το επόμενο έτος τον χειροτονεί Πρεσβύτερο. Ως Εφημέριος εξυπηρετούσε τις ενορίες του Αγίου Νικήτα Καλύμνου και Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ρόδου.

Τον Ιούνιο του 1999 καλείται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χρυσόστομο για να αναλάβει την διεύθυνση των Γραφείων της Ιεράς Συνόδου και του επισήμου δημοσιογραφικού οργάνου της Εκκλησίας μας «Φωνή της Ορθοδοξίας». Τον Αύγουστο του ίδιου έτους η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών τον εκλέγει και χειροτονεί Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαραθώνος. Ταυτοχρόνως αναλαμβάνει και την Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος ομιλεί την αγγλική γλώσσα και ως μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Πληροφορικής, εισηγήθηκε την μηχανοργάνωση των Γραφείων της Εκκλησίας μας και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας του διαδικτύου για την διάδοση της ακαινοτομήτου πίστεως. Διετέλεσε μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος μέχρι τόν Σεπτέμβριο του 2011, και είχε την ευθύνη της οργανώσεως της Νεολαίας των Γ.Ο.Χ., δηλαδή του Νεανικού Ὀρθοδόξου Συνδέσμου, προεδρεύοντας στην Συντονιστική Επιτροπή του Συνδέσμου από την ίδρυσή του το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.

Από την αρχή του 2009 ορίσθηκε από την Ιερά Σύνοδο ως μόνιμος μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της εν Αμερική Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ.. Τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2010 ἀνέλαβε τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου. Τόν Ἰούνιο τοῦ 2013 ἐξελέγη Ταμίας τοῦ Γενικοῦ Ταμείου τῆς Ἐκκλησίας τῶν Γ.Ο.Χ. Ἐλλάδος. Τον Οκτώβριο του 2015 εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις