«Στο ρεβεγιόν, όταν καλέσετε ακόμα και ένα ζευγάρι, δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασυμπτωματικός. Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1500 και τα 2000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία», ανέφερε η κ. Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, φτάσανε 25.000 αυτές τις μέρες και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών», σημείωσε η ίδια.

«Σε 15 ημέρες από αύριο που θα βάλουμε μάσκες, θα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό», τόνισε η κ. Παγώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια προ ημερών είχε εμφανιστεί ιδιαιτέρως ανήσυχη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις 19 Οκτωβρίου 2020 ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται», προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας.

Η ίδια είχε δηλώσει τότε σίγουρη ότι θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές πέραν της Κοζάνης και πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και εισέλθουμε με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Έσπευσε να τονίσει ότι κατά τη δική της εκτίμηση δεν θα γίνει νέο lockdown, ενώ σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν όπως πρέπει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Ξεχάστε τα ρεβεγιόν»

Η κ. Παγώνη έχει προειδοποιήσει, άλλωστε, ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά. «Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός» τόνισε, θέλοντας να επισημάνει πως Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα περάσουμε μόνοι μας, όπως κάναμε και το Πάσχα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ άφησε και μια ελπίδα για τις γιορτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα».