Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η Θεσσαλονίκη με την εξαφάνιση του Σωτήρη Λιμπατέ, συνταξιούχο αυτοκινητιστή και αγρότη, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και έκτοτε δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του. Οι τρεις γιοί του υπέβαλλαν μήνυση για ανθρωποκτονία και αρπαγή, για την οποία ο δικηγόρος της οικογένειας υπογραμμίζει: «Καταθέσαμε τη μήνυση γιατί θεωρούμε ότι κάτι κακό συνέβη. Για να φύγει ο αγνοούμενος ξαφνικά από το σπίτι του, κάτι έγινε που τον ανάγκασε να βγει μες τη νύχτα…».

Το μυστήριο με το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο

«Όταν γύρισα στο σπίτι εκείνο το βράδυ, το αμάξι του πατέρα μου ήταν παρκαρισμένο στην αυλή. Το επόμενο πρωί μου είπαν πως βρέθηκε κάπου εγκαταλελειμμένο. Κανείς μας δεν τον άκουσε να φεύγει. Το μυαλό μας πάει στο κακό. Είμαστε στο μηδέν από πλευράς ερευνών», αναφέρει ο ένας γιος του, σχετικά με το μυστήριο του αυτοκινήτου του πατέρα του. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο βρέθηκε χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο στο εργοστάσιο ”ΤΙΤΑΝ” στην Ευκαρπία, ξεκλείδωτο και με το κλειδί στη μίζα.

Ο γιος του πρόσθεσε, επιπλέον, πως: «Με ειδοποίησε η αστυνομία το πρωί να περάσω να το πάρω. Ήταν ανοιχτό με τα κλειδιά πάνω και όλα τα έγγραφα μέσα. Δεν γνωρίζουμε αν οδηγούσε ο ίδιος ή τι ακριβώς έχει συμβεί. Είμαστε στο μαύρο σκοτάδι. Ψάξαμε την ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί πως, ιδιοκτήτης αγροκτήματος στην περιοχή που βρέθηκε το αυτοκίνητο δήλωσε πως: «Νύχτα δεν έρχεται κανείς εδώ πάνωΨάξαμε εδώ γύρω, αλλά δεν βρήκαμε κάτι».

Ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού

Προβληματίζουν οι ασυνήθιστες ενέργειες του αγνοούμενου, αλλά και η ανάληψη μεγάλου ποσού λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή του. Ο δικηγόρος της οικογένειας εξηγεί πως: «Ήταν σφιχτός άνθρωπος, έκρυβε καλά τα χρήματά του. Στο σπίτι όμως βρέθηκαν σε εμφανές σημείο γύρω στα 1.200 ευρώ κι αυτό μας παραξενεύει».

Από την πλευρά του, ο ένας από τους γιούς του Σωτήρη Λιμπατές, περιγράφει: «Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία και με ρώτησαν αν ξέρω που είναι ο πατέρας μου. Έπαθα σοκ εκείνη την ώρα. Όταν ήρθαμε στο σπίτι για να ψάξουμε, μας έκανε εντύπωση που ο ανεμιστήρας ήταν ανοιχτός, όπως και η μπαλκονόπορτα στο δωμάτιό του. Είχε κάνει και την προετοιμασία για το πρωινό του και ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Κάτι τον ώθησε να φύγει»

Σημειώνεται πως, μυστήριο παραμένουν και οι κλήσεις που έγιναν στο κινητό του αγνοούμενου, με τον γιο του να υποστηρίζει πως: «Βρήκαμε αρκετές αναπάντητες αργά το βράδυ από έναν φίλο του, εκείνος όμως δεν το παραδέχεται», πρόσθεσε. «Μας προβληματίζει το γεγονός πως ενώ είχε πάρει πρόσφατα απ’ τον ταχυδρόμο τη σύνταξή του, έκανε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού τις προηγούμενες ημέρες»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις