Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες του βουλευτού Έβρου, Σταύρου Κελέτση είναι όταν εξέδραμε με τον πρωθυπουργό. Στις οποίες βλέπουμε γκλίτσες αλλά όχι προστατευτικές μάσκες. Καμία στιγμή από την περιήγησή τους δεν εμφανίστηκαν με μάσκα. Λίγες ημέρες αργότερα ο βουλευτής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό,  χωρίς ωστόσο να έχει συμπτώματα.

Τέθηκε σε καραντίνα, ενώ ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook:«Με την βοήθεια του Θεού, τις προσευχές σας και την αγάπη σας είμαι βέβαιος πως θα κερδίσω κι αυτή τη μάχη». Ως καλό παράδειγμα προς τους συμπολίτες του θα έπρεπε να γράψει “και τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας”.

Η εύρεση θετικού κρούσματος σήμανε αμέσως συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, που έσπευσαν να κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών του βουλευτού. Ειδοποιήθηκαν όσοι και όσες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του τουλάχιστον το τελευταίο δεκαήμερο και ειδοποιήθηκαν να κάνουν άμεσα τεστ. Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να ιχνηλατούνται οι επαφές όσων είναι θετικά κρούσματα μέχρι και 14 μέρες πριν.

Στις 17 Οκτωβρίου, πριν εννιά ημέρες, δηλαδή, ο Σταύρος Κελέτσης συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη και τον Έβρο.  Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής, το πρωθυπουργικό ζεύγος, ο βουλευτής και όλοι οι παριστάμενοι δεν φορούσαν μάσκα, ούτε κρατούσαν τις επιβεβλημένες αποστάσεις ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το Μαξίμου για το ενδεχόμενο να έχει υποβληθεί σε τεστ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του στο μεσοδιάστημα ή εάν έχουν βρεθεί στο «διάβα» της ιχνηλάτησης των επαφών του βουλευτή.

H μάσκα ως προϋπόθεση και ως παράδειγμα

Είναι πολλοί οι πολιτικοί που εμφανίζονται χωρίς μάσκα. δεν αρκεί στο ασφαλές τηλεοπτικό studio να βλέπουμε τον κ Χαρδαλιά να ενημερώνει τους πολίτες. Σημασία έχει στις προσωπικές τους στιγμές να εμφανίζονται με μάσκα. Αλλιώς η αντιφάσεις ανατρέπουν όχι μόνο τις οδηγίες αλλά και τις επιπλήξεις. Στη Σαμοθράκη ο πρωθυπουργός κάνει παρατήρηση σε δύο παιδιά στη Σαμοθράκη που δε φορούν μάσκα αλλά στη φωτογραφία μαζί τους ουδείς φοράει μάσκα…. Η ατομική ευθύνη όμως ισχύει για όλους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις