«Κυνηγημένοι» από τον Ερντογάν δηλώνουν Τούρκοι που κατέπλευσαν το απόγευμα της Τρίτης στο Κατάκολο. Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο αλιευτικό σκάφος «Νemo» επέβαιναν Τούρκοι και Κούρδοι. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ των 65 επιβατών, είναι 20 Τούρκοι αστυνομικοί και δέκα Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ευρώπη.


Σημειώνεται πως οι Τούρκοι κατά την άφιξή τους, φώναζαν «no pictures» αρνούμενοι να βγουν φωτογραφία. Ένας από τους Τούρκους έσπευσε να δείξει φωτογραφία στο δημοσιογράφο του ilialive με την αστυνομική στολή, διά του λόγου το αληθές, επισημαίνοντας: «Είμαστε από την Τουρκία και ήμασταν αστυνομικοί. Πρέπει να φύγουμε από εδώ».

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Ο Αζάντ, είναι μια άλλη περίπτωση που εστιάζουμε ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών του “NEMO”. Κούρδος συνάδελφος – δημοσιογράφος, που ξετυλίγει την ιστορία του. Διώχθηκε και φυλακίστηκε για τρία χρόνια από το καθεστώς, ακολουθώντας την τύχη και άλλων ομοεθνών του. Η φυλακή είναι σκληρή. Δεν έχουν καμία σχέση οι Αρχές της Τουρκίας με αυτές στην Ελλάδα. Θέλω να φύγω για όποια χώρα μπορώ να συνεννοηθώ στα αγγλικά, να μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου. Μακάρι να μπορούσα να φτάσω στον Καναδά, αλλά δεν γίνεται. Έχω αφήσει πίσω τους δικούς μου ανθρώπους και ξέρω ότι δεν μπορώ να επιστρέψω ξανά για να τους δω, ακόμα και όταν αυτοί θα φύγουν από τη ζωή. Δεν μπορώ όμως να μείνω στην Τουρκία. Εάν μείνω θα καταλήξω και πάλι στη φυλακή».

Ο Αζάντ αποκάλυψε πως ανάμεσα στους 65 επιβαίνοντες του σκάφους είναι και ένας Κούρδος βουλευτής ο οποίος απέφυγε να ανταλλάξει οποιαδήποτε κουβέντα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κάποιοι Κούρδοι πανεπιστημιακοί που επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαφύγουν από την Τουρκία. Οι ίδιοι δηλώνουν πως τελικός προορισμός τους είναι Σκανδιναβικές χώρες. Το λιμενικό κάνει εξαντλητικές έρευνες στα πλοιάρια με παράτυπους μετανάστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις