Ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές προκαλεί η περίπτωση της Πέλλας, όπου καταγράφονται 194 νέα κρούσματα, στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ της 12ης Νοεμβρίου 2020, τα οποία μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι διάσπαρτα. Σήμερα, Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ σε όλους τους εργαζομένους της περιφερειακής ενότητας. Κλειστή είναι η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον τρία κρούσματα.

Εκτιμάται ότι το πρόβλημα προήλθε από το τετραήμερο 26-29 Οκτωβρίου, οπότε την περιοχή επισκέφθηκε πολύς κόσμος και πολλοί φοιτητές από άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα πήγαν κυρίως στον Άγιο Αθανάσιο και τα Λουτρά Πόζαρ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σκηνές συνωστισμού σημειώθηκαν και πριν ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, στις 15 Οκτωβρίου, είχε πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα η ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Στην τελετή επικράτησε απίστευτος συνωστισμός, με τους κληρικούς, όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, εν μέσω έξαρσης της νόσου στην περιοχή.

Πλήθος κληρικών έδωσε το παρών, χωρίς μάσκες και χωρίς την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας…

Φωτογραφίες: stographos.blogspot.com

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε απασχολήσει η άποψη ορισμένων εκπροσώπων του εκκλησιαστικού χώρου που υποτιμούσαν τη σοβαρότητα του κορονοϊού.

Με αυτές τις απόψεις είχε ευθυγραμμιστεί και ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο μητροπολίτης έλεγε: «Κοινωνώ τον κόσμο, βλέπετε να έχω κορονοϊό;»

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού ενημέρωσε ότι «ο Μητροπολίτης Θεόκλητος παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα ιώσεως και στο τεστ COVID-19 στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός».

Ακόμη στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη γίνονται συστάσεις προς τους πιστούς να προσέχουν και να φορούν απαραίτητα τη μάσκα τους:

“Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν” καταλήγει η ανακοίνωση.

Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις