Τις απίστευτες εικόνες που έχει δει στον «πόλεμο» κατά του κορονοϊού περιγράφει με ανάρτησή του στο facebook, ο διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Λαφιώτης, ο οποίος απευθύνει θερμή έκκληση σε όλους να μένουν στα σπίτια τους αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος μετακίνησης, να φορούν μάσκα παντού και να προσέχουν.

«Έχω βρεθεί στη δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο […] Η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Δεν είναι συνωμοσία είναι αγώνας για επιβίωση […] Σας παρακαλώ να μείνετε σπίτι, να φοράτε μάσκα παντού», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Λαφιώτης παραδέχεται ότι και ο ίδιος αρχικά ήταν δύσπιστος απέναντι στη δύναμη του κορονοϊού και την ικανότητά του να διασπείρεται πολύ γρήγορα, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε ηλικίες.


Με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει 774 κρούσματα σήμερα και την κατάσταση να είναι πια οριακή, ο διασώστης του ΕΚΑΒ έρχεται μέσα από το Facebook να περιγράψει τις εικόνες που βλέπει καθημερινά, τονίζοντας ότι πλέον το 90% των κλήσεων στο ΕΚΑΒ αφορά ασθενείς με κορονοϊό.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Το όνομα μου είναι Λαφιώτης Αλέξανδρος είμαι διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και είμαι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ !!!! Ήμουν ένας από εσάς τους «δύσπιστους» που στην αρχή της πανδημίας έλεγα, ρε μήπως μας κοροϊδεύουν; αποκλείεται να μεταδίδεται τόσο εύκολα, τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψεύτικα, σιγά μια απλή γρίπη είναι, έλα μωρέ τα θύματα είναι μόνο ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήματα… ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ !!!!

Σας γράφω λοιπόν για να σας ενημερώσω: το τελευταίο διάστημα οι κλήσεις του ΕΚΑΒ σε ποσοστό 90% ίσως και παραπάνω αφορούν ασθενείς με SARS COV-2.
Όχι μόνο ηλικιωμένους αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους, χωρίς άλλες ασθένειες…

Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο, να μπερδεύουν τα λόγια τους, να λιποθυμούν μόλις κάνουν δυο βήματα… Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω παιδιά να χαιρετούν τους γονείς τους που έφευγαν για το νοσοκομείο με την απορία «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπο τους: άραγε θα τον ξαναδώ;

Να τους χαιρετούν χωρίς να μπορούν να τους φιλήσουν γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουν κι αυτοί… Έχω κι εγώ να δω μήνες δικούς μου ανθρώπους γιατί φοβάμαι να πάω κοντά τους μήπως τους κολλήσω… Έχω και εγώ δικούς μου ανθρώπους που καταστράφηκαν οικονομικά από αυτή την κατάσταση…

Στο πρώτο lockdown τα πράγματα ήταν διαφορετικά… Οι δρόμοι ήταν άδειοι, κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι ήταν προσεκτικοί. Ίσως γι’ αυτό βγήκαμε σχετικά γλήγορα από την πρώτη κρίση. Νομίζω ότι στο δεύτερο κύμα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Βλέπω νέα παιδιά να λένε: «πωωω ρε φίλε έσκασα με τη μάσκα» την στιγμή που την φορούν για να πάρουν 2 λεπτά έναν καφέ. Την ίδια στιγμή ηλικιωμένοι με ένα σωρό προβλήματα την φορούν για ώρες ολόκληρες υπομονετικά για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η κατάσταση είναι πλέον ΟΡΙΑΚΗ !!! Δεν είναι συνομωσία είναι ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ !!! Στα νοσοκομεία οι συναγωνιστές μας γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα ανάμεσα στις εφημερίες να ελευθερώσουν μερικά κρεβάτια είτε στις κλινικές είτε στις ΜΕΘ. Οι κλινικές για άλλες ειδικότητες κλείνουν ή συγχωνεύονται για να μπορέσουν τα νοσοκομεία μας τον τεράστιο φόρτο των ασθενών με κορονοϊό που δέχονται καθημερινά…

Δυστυχώς κι εμείς στο ΕΚΑΒ παρά τα υπερβολικά πολλές φορές μέτρα ασφαλείας έχουμε τα «θύματα» μας, ευτυχώς όχι απώλειες, με συναδέλφους μου που νοσούν… Σας γράφω λοιπόν και σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μείνετε σπίτι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μετακινηθείτε, να φοράτε μάσκα ΠΑΝΤΟΥ και να προσέχετε τον εαυτό σας αλλά και τους συνανθρώπους σας και όλοι μαζί να επιστρέψουμε πάλι στην ζωή που είχαμε πριν, να αγκαλιάσουμε και να φιλήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους !!! Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας…».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις