Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 14 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη Διαμαντίδειο Στέγη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στην Πολίχνη, καθώς και τρείς εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι ασθενείς ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης, ενώ οι τρεις εργαζόμενοι βρίσκονται σπίτια τους σε καραντίνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι 48 φιλοξενούμενοι δεν έχουν επαφή ούτε μεταξύ τους ούτε με τους εργαζόμενους, καθώς είναι σε κατάκλιση.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών , Ανατολή Δημητριάδου, στη Στέγη καθαρά για προληπτικούς λόγους διενεργούνται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, τεστ στους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους.

«Κάνουμε εβδομαδιαίους ελέγχους Covid χωρίς να μας επιβάλλεται, για λόγους πρόληψης . Προχτές διαπιστώθηκε ότι 14 φιλοξενούμενοί μας και τρεις από το προσωπικό ήταν θετικοί. Ενεργοποιηθήκαμε άμεσα, ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ούτως ή άλλως συνεχείς ελέγχους. Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία . Είχα ενημέρωση πριν από λίγο, πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Οι υπὀλοιποι είναι περιορισμένοι σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά στη Μονάδα για να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ» ανέφερε η κ Δημητριάδου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις