Μία μοναχή έχασε ξαφνικά τη ζωή της σε μοναστήρι της Αλεξανδρούπολης, όπου καταγράφονται περίπου 24 κρούσματα ανάμεσα στις μοναχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως η μοναχή παρουσίασε ξαφνικά συμπτώματα και έχασε τη ζωή της αιφνιδίως.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, μετά από τεστ ανίχνευσης, εμφανίσθηκαν θετικά κρούσματα σε μοναχές. Τέθηκαν όλες σε ιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση και δόθηκαν οδηγίες βάσει των πρωτοκόλλων. Σήμερα καταγράφηκε αιφνίδιος θάνατος μοναχής, η οποία ξαφνικά παρουσίασε συμπτώματα που οδήγησαν σε καρδιακή ανακοπή και πνευμονική εμβολή».

Σημειώνεται πως μετά τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων, περισσότερες από 20 μοναχές βρέθηκαν θετικές στην covid-19. Άμεσα το μοναστήρι τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας κι όλες οι μοναχές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85.261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες. Τα 4.725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21.605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πως εξελίσσεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται με κορονοϊό από την Πέμπτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, η κατάσταση του οποίου, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του νοσοκομείου, είναι σταθερή κι ελεγχόμενη. Σύμφωνα με το πρωινό ανακοινωθέν η υγεία του Αρχιεπισκόπου είναι σταθερή, έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις κι ακολουθείται η ενδεδειγμένη αγωγή.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χ. Κονιδάρης ενημέρωσε ότι ο πυρετός που είχε εμφανίσει ο Αρχιεπίσκοπος υποχώρησε, ενώ -όπως είπε- ο ίδιος είναι σε καλή διάθεση τονίζοντας ωστόσο ότι για τα ιατρικά θα ενημερώνουν οι αρμόδιοι.

Ο κ. Κονιδάρης μιλώντας στον Ant1 επανέλαβε ότι ο «Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την Ιερά Σύνοδο, υπεβλήθη σε ταχεία και μοριακή εξέταση και διαγνώστηκε αρνητικός. Αμέσως μετά αναχώρησε για την ιερά μονή Αγ. Θεοδώρων, από την οποία επέστρεψε την Πέμπτη 12/11 οπότε έκανε τεστ που βγήκε αρνητικό. Πρόσθεσε δε ότι πριν δύο ώρες πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ και βγήκε ξανά αρνητικός.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Κονιδάρη, υποβλήθηκε σε τεστ, έλαβε τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων την Τρίτη 17/11, όπου διεγνώσθηκε θετικός και μετά από εισήγηση του κ. Τσιόδρα διεκομίσθηκε στον Ευαγγελισμό.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Ιερώνυμος μέσα από το νοσοκομείο τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι έγκλημα να μη τηρούμε ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό. Καλεί δεν όλους τους πιστούς να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές ένθεν κακείθεν και παροτρύνει να μην είμαστε διχασμένοι αλλά όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι από τις 11 Νοεμβρίου στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις