Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου «η εξέλιξη της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται στον 9ο όροφο του νοσοκομείου από την περασμένη Πέμπτη , με συμπτώματα κορονοϊού και λαμβάνει ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Χάρης Κονιδάρης: Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια

Ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου, μιλώντας από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του Αρχιεπισκόπου είχε τονίσει: «Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος σήμερα (Πέμπτη 19/11) το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για καθαρά προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή».

Σημείωσε, πως: «Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε ένα πυρετό 37,7. Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση. Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα».

Τέλος, σε ερώτηση για το πως κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος ο κ. Κονιδάρης ανέφερε: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε. Στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό. Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο σαββατοκύριακο. Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του. Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Τονίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε βρεθεί αρνητικός πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εξέταση που έκανε και βγήκε θετικός έγινε το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή δύο μέρες μετά το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι θα υπερνικήσουμε»

Πριν ο Μακαριότατος εισαχθεί στον «Ευαγγελισμό», έστειλε είχε στείλει το δικό του μήνυμα: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις