Εξάρχεια κατάληψη: Συνέργεια του Δήμου Αθηναίων έχουν αναλάβει να καθαρίσουν και να σφραγίσουν το κτίριο, καθώς εικάζεται ότι μπορούσε να αποτελέσει ορμητήριο για ομάδες του αντεξουσιαστικού χώρου, ειδικά ενόψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛΑΣ Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η αστυνομική επιχείρηση γίνεται στην οδό Ζαΐμη των Εξαρχείων, σε κτίριο που μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 τελούσε υπό κατάληψη, και κατά την εκκένωση είχαν γίνει 4 συλλήψεις. Στον χώρο, κατά τις ίδιες πηγές, δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος και αυτή την ώρα διενεργούνται έλεγχοι από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Έξω από τον αριθμό 11 της Ζαΐμη βρίσκονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και της Ασφάλειας, καθώς και συνεργεία που θα καθαρίσουν και θα σφραγίσουν τον χώρο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο αποτελούσε ορμητήριο για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις