Στην Κατερίνη μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά και να συντονίσει καλύτερα τις προσπάθειες των υγειονομικών μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο υφυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και εκπροσώπους του προσωπικού του Νοσοκομείου για τις τελευταίες εξελίξεις, που φέρνουν την Πιερία πανελλαδικά στην 3η θέση σε αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19.

Η Πιερία δεν ανήκει μόνο στις 18 περιοχές που είναι στο κόκκινο εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά προβληματίζει και ιδιαίτερα τους ειδικούς, όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου, πως παρά το αυστηρό lockdown, η Πιερία εμφανίζει ραγδαία αύξηση στα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «σε κάθε χωριό και πόλη πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων και πως «οι αρμόδιοι μηχανισμοί παραμένουν σε επιφυλακή». Στα όρια του είναι και το νοσοκομείο της, με 113 ασθενείς, εκ των οποίων 100 νοσηλεύονται στη διευρυμένη κλινική Covid, ενώ 13 είναι σε ΜΕΘ.

Συνολικά, 113 άτομα νοσηλεύονται με το νοσοκομείο στην παρούσα φάση να αδυνατεί να φιλοξενήσει περιστατικά εκτός νομού λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή, έγιναν τα τελευταία 24ωρα τουλάχιστον 25 διακομιδές από το νοσοκομείο Κατερίνης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, οι 18 περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες 14 ημέρες, παρά το lockdown, είναι οι εξής:

Πέλλα
Δράμα
Γρεβενά
Θεσσαλονίκη
Ημαθία
Λάρισα
Χαλκιδική
Μαγνησία
Τρίκαλα
Ροδόπη
Έβρος
Σέρρες
Πιερία
Κιλκίς
Φλώρινα
Καρδίτσα
Ξάνθη
Καβάλα

Βατόπουλος: Άρση lockdown μόνο με 300-500 κρούσματα

Ανέφικτο θεωρεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, το ενδεχόμενο τα μέτρα να χαλαρώσουν στις 7 Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι για την άρση του lockdown «έχουμε ακόμα καιρό», καθώς παρά την πτώση των κρουσμάτων, είναι ακόμα υψηλά.

«Με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών βλέπουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Γενικώς, το lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων πετυχαίνουν. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, ελαττώνονται τα κρούσματα, άρα καλά κάνουμε αυτή τη διαδικασία. Για την άρση των μέτρων έχουμε καιρό ακόμα, γιατί παρόλο που ελαττώνονται τα κρούσματα, εξακολουθούν και είναι πάρα πολλά. Για να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς για να συζητήσουμε για άνοιγμα πρέπει να φτάσουμε στα 300-500 κρούσματα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το πώς πάνε τα πράγματα. Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις