Το απόλυτο χάος φαίνεται πως επικρατεί στο νοσοκομείο Καρπενησίου σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, το νοσοκομείο Καρπενησίου έχει μείνει χωρίς παθολόγο και χωρίς πνευμονολόγο, ενώ αυτή τη στιγμή στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 15 περιστατικά χωρίς ιατρική φροντίδα.

Ο ένας παθολόγος που απέμεινε παραιτήθηκε αφού δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση, όντας νυχθημερόν στο νοσοκομείο επί 10 ημέρες. Οι δύο άλλοι γιατροί του νοσοκομείου ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος νοσούν από κορονοϊό.

Θετικός στον κορονοϊό γιατρός επέστρεψε να διασωληνώσει ασθενή με covid

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χρειάσθηκε να διασωληνωθεί 32χρoνος ασθενής από το χωριό Ραπτόπουλο και αφού το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό έφεραν τον θετικό στο κορονoϊό γιατρό παθολόγο από το σπίτι του να διασωληνώσει τον ασθενή και του είπαν πως θα εργάζεται κανονικά από σήμερα. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως ο γιατρός που νοσεί και εργάζεται δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ οι ίδιοι φοβούνται για εκτεταμένη ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού.

Σημειώνεται πως ο 32χρονος ασθενής διεκομίσθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας. Ο πατέρας του επίσης νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο γενικό νοσοκομείο Πατρών. Τονίζεται πως η ΜΕΘ δύο κλινών του νοσοκομείου Καρπενησίου είναι πλήρως εξοπλισμένες από δωρεές είναι κλειστή λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ραπτόπουλο Αγράφων

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ στο χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων λόγω κορoνοϊού. Αναλυτικότερα, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2020, στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία: «Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους. Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις