Την αυστηρότητά της φαίνεται πως εξάντλησε η τροχαία σε μια καρκινοπαθή που προσπάθησε να μεταβεί σε άλλο νομό για να πραγματοποιήσει τη καθιερωμένη χημειοθεραπεία της. Η κόρη της, η κ. Αθηνά, κατήγγειλε στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι αστυνομικός της επέδωσε βαρύτατο πρόστιμο όταν επέστρεφε με τη μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η ίδια έπρεπε να μεταβούν από την Ημαθία στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένη χημειοθεραπεία της μητέρας της. Η οικογένεια συνεργάζεται εξ αρχής με μια νοσηλειακή εταιρεία η οποία παρέχει ειδικό όχημα που μπορεί να φέρει αναπηρικό καροτσάκι, καθώς η ασθενής δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα. «Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο αλλά ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για τέτοιες περιπτώσεις» διευκρίνισε η κα Αθηνά.

Σημείωσε πως το ταξίδι προς το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς δεν «έπεσε» σε έλεγχο της ΕΛΑΣ. Από την αρχή του ταξιδιού στο όχημα επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι και τραυματιοφορέας, η κόρη ως συνοδός και η ασθενής μητέρα.

Ωστόσο, κατά την επιστροφή προς την Βέροια σε σταθμό διοδίων, τροχονόμος σταμάτησε το όχημα. Στο έλεγχό του διαπίστωσε πως ήταν… υπεράριθμοι. Όπως ανέφερε η κόρη της ασθενούς, ο τροχονόμος δεν ζήτησε εξηγήσεις παρά το γεγονός ότι είδε την μητέρα της σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και τους δύο επαγγελματίες υγείας. Μάλιστα, όταν ζήτησε ταυτότητες, δυσανασχέτησε καθώς η μητέρα είχε μαζί της μόνο το βιβλιάριο ασθενείας και όχι την ταυτότητά της.

Η κ. Αθηνά συνέχισε λέγοντας πως ο τροχονόμος παρά τις εξηγήσεις αποφάσισε πως πρέπει να τους επιβάλλει πρόστιμο «καθώς είστε υπεράριθμοι». Μάλιστα, μετά από μισή ώρα συζητήσεων, ο αστυνομικός εξακολουθούσε να είναι ανένδοτος και επέβαλε και στα τέσσερα άτομα πρόστιμο 300 ευρώ, συνολικά 1200 ευρώ! Δεν εξέτασε ούτε τα παραπεμπτικά, ούτε τις εξετάσεις και το μόνο που αρκέστηκε να πει στους εμβρόντητους επιβάτες και την καρκινοπαθή που μόλις γύριζε από χημειοθεραπεία, ήταν ότι μπορούν να κάνουν ένσταση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις