Στα Γιάννενα θετικό περιστατικό που έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αντιμετωπίστηκε ως αρνητικό έθεσε εκτός μάχης τρεις γιατρούς, δέκα νοσηλευτές και μία καθαρίστρια. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν στα ΤΕΠ έφτασε το βράδυ της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου 2020, μία 70χρονη σε βαριά κατάσταση. Στα ΤΕΠ καταγράφεται ότι ο σύζυγός της νοσηλεύεται με Covid-19 στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα αλλά η ίδια είχε αρνητικό τεστ το οποίο είχε κάνει σε ιδιωτικό εργαστήριο το τελευταίο 48ωρο.

Δεν είχε κανένα σύμπτωμα που θα παρέπεμπε σε Covid κι έτσι αντιμετωπίζεται ως αρνητική ασθενής. Από τα ΤΕΠ έγινε η εκτίμηση και οδηγήθηκε στην ανάνηψη χωρίς αρνητική πίεση. Κάνει ακτινογραφίες, αξονικές και εισάγεται στην Παθολογική.

Λόγω επείγουσας ανάγκης αιμοκάθαρσης μεταφέρεται σε μονόκλινο δωμάτιο της Νεφρολογικής Κλινικής. Εκεί διαπιστώθηκε πως εκτός από τον σύζυγό της και δύο ακόμη στενές επαφές τους είχαν νοσήσει και βρίσκονταν σε καραντίνα.

Από την ηλικιωμένη λαμβάνεται δείγμα για να γίνει μοριακός έλεγχος και παράλληλα υποβάλλεται σε δύο συνεδρίες αιμοκάθαρσης σε μονόκλινο θάλαμο και με μέσα προστασίας ως να επρόκειτο για θετικό κρούσμα. Με την ολοκλήρωση της αιμοκάθαρσης έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου και αποδείχθηκε ότι η ασθενής είχε προσβληθεί και από Covid-19.

Από την ιχνηλάτηση που έγινε εντός του Νοσοκομείου τέθηκαν σε καραντίνα τρεις νοσηλευτές των ΤΕΠ, όχι όμως και κάποιος από τους γιατρούς καθώς υπάρχει πλήρης αδυναμία για αντικατάστασή τους, δύο γιατροί και τέσσερις νοσηλευτές της Νεφρολογικής, ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές της Παθολογικής, μία καθαρίστρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και μία αποκλειστική νοσηλεύτρια άλλου ασθενούς.

Σε αρκετούς χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έγιναν απολυμάνσεις ωστόσο η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Διδυμότειχο: 40 κρούσματα στο νοσοκομείο

Την ίδια ώρα, θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν περισσότερα από 40 μέλη του προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί) στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο ΓΠΝΑ.

Ακούστε τις δηλώσεις της Έφης Μπουτζίκα, προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις