Μια τραγική υπόθεση, που θυμίζει «Κωσταλέξι» είδε το φως της δημοσιότητας. Μια διεμφυλική, 31 ετών βρίσκονταν επί 10 χρόνια έγκλειστη σε μια τρώγλη στο πατρικό της σπίτι στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Όπως ανέφερε στο Mega, o δημοσιογράφος του «in12.gr» Γιάννης Κουμέντος, αφού προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού στη συνέχεια επιλήφθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και αποφασίστηκε ο εγκλεισμός της σε ίδρυμα ώστε εφεξής να της παρέχονται τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες δύο μέρες η διεμφυλική βρίσκεται στο νοσοκομείο Ρόδου και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται τραγική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», η 31χρονη πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και παρουσιάζει διαταραχή φύλου. Βρέθηκε, δε, να ζει υπό άθλιες συνθήκες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα παραπάνω οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να διατάξουν τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση, βρήκαν τη γυναίκα σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι. Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια και η εικόνα του υπνοδωματίου θύμιζε σκηνές από θρίλερ.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας. Η ίδια δεν ήθελε καν την συνδρομή των υπερήλικων γονέων της.

Η 31χρονη φαίνεται να οδηγήθηκε σε αυτο-απομόνωση ύστερα από εκτεταμένο κοινωνικό ρατσισμό για την επιλογή της, τόσο από τους συμμαθητές της όσο και από τους συγχωριανούς της. Αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην κατάθλιψη και επέλεξε να κλειστεί σε δώμα στην πατρική της οικία. Η 31χρονη απομονώθηκε από όλους ακόμη και από τους γονείς της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και σχολιάζοντας ανάλογες περιπτώσεις, ο Κοινωνικός Λειτουργός Σπύρος Στογιάννης, από το Κέντρο Πρόληψης “Δίοδος”, είπε πως «όταν ο άνθρωπος βιώνει μια τέτοια πραγματικότητα που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, δημιουργείται μια πίεση που εσωτερικεύεται. Τότε χρειάζεται ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης τους ακόμη και με παρέμβαση Εισαγγελέα και Κοινωνικών Λειτουργών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις