Κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα πέντε κεντρικοί σταθμοί του μετρό, από τις 17:00 έως τις 21:00 με απόφαση της αστυνομίας.

Πρόκειται για τους σταθμούς:

  • Σύνταγμα
  • Πανεπιστήμιο
  • Ακρόπολη
  • Μοναστηράκι

Κλειστός θα παραμείνει και ο σταθμός Θησείο του ΗΣΑΠ.

Το ίδιο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι και χθες ανήμερα των Χριστουγέννων, η αστυνομία πήρε την ίδια απόφαση νωρίς το μεσημέρι.

Η απόφαση της κυβέρνησης πάρθηκε σε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία διατυπώθηκε η σχετική πρόταση, καθώς τις περασμένες ημέρες κυρίως η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη κόσμο.

Πως θα κινηθείτε – Τι ισχύει με τα παιδιά – Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Σημειώνεται ότι για τη σημερινή ημέρα επιτρέπεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο μέχρι δύο ενηλίκων και των παιδιών αυτών, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033. Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε τον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Τονίζεται πως χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή.

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Μετά τις 22:00 που ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 δε θα γίνονται αποδεκτές, παρά μόνο αν πρόκειται για λόγους υγείας ή εργασία (με το ανάλογο έντυπο κυκλοφορίας που να αποδεικνύει το ωράριο).

«Έφοδος» στα σπίτια… μόνο με εισαγγελική εντολή

Φυσικά όπως είναι φυσιολογικό οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια ακόμα και αν υπάρχει καταγγελία. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία η αστυνομία θα επιτρέπεται να φτάνει μέχρι το κατώφλι της πόρτας ενός σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να μπουν στο σπίτι, χωρίς την εισαγγελική εντολή.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο εισαγγελέας δώσει το «πράσινο φως» για έφοδο αστυνομικών, τότε εκείνοι θα μπορούν να ελέγξουν το εσωτερικό του σπιτιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις