Η υποχώρηση της κυβέρνησης και η «ήπια αστυνόμευση», είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την κατάσταση σε πάρα πολλούς ναούς. Κλειστοί, χώροι, μηδενικές αποστάσεις ασφαλείας, αντιθέτως στρίμωγμα και μετάληψη από το ίδιο κουτάλι. Συνθήκες για την απόλυτη διασπορά.

Τι ευθύνη έχουν οι «πιστοί» που δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους; Που δεν αγαπάνε έστω αλλήλους;
Τι ευθύνη έχει η κυβέρνηση που επιτρέπει να συμβεί; Ας δούμε την εικόνα που κυκλοφόρησε στα social media.

Πολιτικό θέμα σαφώς υπάρχει, όταν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κι ενώ μεταδίδονται πλάνα που καμία σχέση δεν έχουν με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τηλεοπτικός παρουσιαστής ανακοίνωναν τα «νέα σκληρά μέτρα» ως την «καλή είδηση της ημέρας».

Την ίδια στιγμή άλλο κανάλι, συγκεκριμένα η ΕΡΤ, πλησιάζει με την κάμερα μια ουρά στοιβαγμένων ηλικιωμένων έξω από την εκκλησία. Μια κυρία, στριμωγμένη λέει: «Τι να κάνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τα μέτρα, είναι αναγκαίο κακό»….

Όταν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, υπάρχει πολιτικό θέμα

Όλοι όσοι ασκούν επαγγέλματα τα οποία ενέχουν ευθύνη, σε περίπτωση θανάτου, τραυματισμού κ.λπ. στο χώρο και τη δραστηριότητα της ευθύνης τους ελέγχονται από την δικαιοσύνη και έχουν και κυρώσεις. Ακόμα και σε περίπτωση αμέλειας. Αυτό ισχύει για γιατρούς, μηχανικούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και λοιπούς κλάδους.

Το κράτος έχει κάνει την παραδοχή ότι υπάρχει μια ειδική συνθήκη λόγω πανδημίας και παίρνει μέτρα. Όταν λοιπόν οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να τα πάρει και δεν τα παίρνει, ενώ γνωρίζει τι μπορεί μνα συμβεί και τελικά πεθαίνει κόσμος, είναι κάτι περισσότερο από απλή πολιτική ευθύνη.

Με αυτή την έννοια δεν μπορεί να μην υπάρχει νομικό έρεισμα για να ελέγχονται από την δικαιοσύνη όσοι με τις αποφάσεις τους θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να επαναλαμβάνεται. Πριν από καιρό κάποιοι «έτρεχαν» τη Ρένα Δούρου στα δικαστήρια επειδή δεν διέταξε εκκένωση, κάτι που δεν είχε καν την αρμοδιότητα να το κάνει. Αυτό είναι τουλάχιστον υποκρισία.

Τελικά όποιος έχει πιστούς -και δεν είναι μόνο η εκκλησία- έχει και την πολιτική δύναμη.
Οι υπόλοιποι ας βρούμε τρόπο να προστατευτούμε από μόνοι μας, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Σε άλλα νέα, η κυβέρνηση απέδειξε σήμερα ότι τα υγειονομικά μέτρα και η τήρησή τους λειτουργούν προσχηματικά για την περιστολή κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και αποτελούν αφετηρία φρονηματικών διώξεων και καταχρηστικών προστίμων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις