Ανησυχία στους επιστήμονες προκαλεί η επιδημιολογική επιβάρυνση της Αττικής, κι ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 47 θανάτους, 391 διασωληνωμένους και 510 νέα κρούσματα, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Μπορεί το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει καθημερινά την αρνητική πρωτιά σε αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν πρόβλημα και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Πολλά κρούσματα καταγράφονται στον Πειραιά – ειδικά σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα – και στη Δυτική Αττική, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρουσιάζονται στο Ίλιον. Ωστόσο, στο «κόκκινο» είναι και τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Στον Διόνυσο, η αναλογία rapid test και κρουσμάτων δείχνει ότι ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το όριο συναγερμού φτάνοντας το 4%. Σύμφωνα με το Star, το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και στην Κηφισιά.

Την ίδια ώρα, από τα λύματα της Αττικής προκύπτουν προκύπτουν φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων. Το ιικό φορτίο το διήμερο της πρωτοχρονιάς στο λεκανοπέδιο τριπλασιάστηκε κάτι το οποίο ανησυχεί πάρα πολύ τους επιστήμονες. Από την άλλη η Δυτική Αττική δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο παρατεταμένο lockdown και τα ενεργά κρούσματα τις δύο τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα κρούσματα στην Αττική είναι διάσπαρτα παντού ενώ οι εικόνες των Θεοφανείων έχουν προκαλέσει ανησυχία. Αν η κατάσταση χειροτερέψει δεν αποκλείουν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Που βρίσκονται τα 187 νέα κρούσματα στο λεκανοπέδιο

Η Αττική παραμένει η πρωταθλήτρια στα κρούσματα κορονοϊού, καθώς την την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 κατέγραψε 187 νέες μολύνσεις. Στην κορυφή βρίσκεται ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 60 κρούσματα και ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 29, ο Πειραιάς και η Ανατολική Αττική με 26, η Δυτική Αττική με 24, ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 18 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 4 κρούσματα.

Στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ο Πειραιάς έχει 18,57 και ακολουθούν ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 15,43 και η Δυτική Αττική με 14,91 κρούσματα. Στη συνέχεια ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (5,92), ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (5,83), η Ανατολική Αττική (5,18) και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών (0,68).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις