«Έχει ληφθεί μία απόφαση, να ελπίσουμε να είναι όλα ομαλά, γιατί έχουμε δύσκολο δρόμο», αρκέστηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής για άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων και στις «κόκκινες περιοχές» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον ΑΝΤ1.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, ο οποίος διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση δημοσίως που δεν ήταν ομόφωνη, χαρακτηρίζοντας «φυσιολογικό» το να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση επέβαλε στους επιστήμονες να συμφωνήσουν με την απόφαση για τα σχολεία και τόνισε ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα αντιδρούσαν οι επιστήμονες ανάλογα με το κύρος που έχουν.

Ερωτηθείς για την κατεύθυνση των εισηγήσεων της Επιτροπής για το άνοιγμα της αγοράς, που θα δοθούν στη σημερινή συνεδρίαση, αρκέστηκε να εκφράσει την επιφυλακτικότητά του, λέγοντας ότι η Επιτροπή είναι μπροστά σε ένα δίλημμα.

«Από τη μία ένας πατέρας που θέλει να πάει στη δουλειά του, για να μπορέσει να φέρει φαγητό στο παιδί του, από την άλλη το παιδί του που του λέει ότι θέλει να δει τη δασκάλα και τους φίλους του. Ο καθένας από τους αυτούς, όμως, κινδυνεύει να μπει στην Εντατική, αν τους ικανοποιήσουμε. Αντιλαμβανόσαστε το δίλημμά μας. Εσείς ποιον θα σώζατε;» τόνισε.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επικαλούμενος τη χθεσινή προειδοποίηση του ΠΟΥ προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Έδωσε επίσης το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου τα κρούσματα κορονοϊού από περίπου 300 στις 15/12 έφτασαν χθες ή προχθές στις σχεδόν 7000.

«Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά σχολεία και καταστήματα όταν το τρένο έρχεται πάνω μας»

Μιλώντας χθες στο MEGA, o κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την αντίθεσή του τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για την επαναλειτουργία των καταστημάτων, δεδομένου ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για τρίτο κύμα της φονικής πανδημίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το τρίτο κύμα ενδέχεται να εμφανιστεί στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο και μετά. Την ώρα μάλιστα, που ακόμη δεν έχει κοπάσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών παραμένει υψηλός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις