Την ώρα που Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού, κάποιοι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν με διάφορα κόλπα να λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Τα ξημερώματα οι αστυνομικοί εντόπισαν μπαρ που λειτουργούσε κανονικά στον Άγιο Δημήτριο, με τους πελάτες να προσέρχονται στο εσωτερικό με συνθηματικά. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του μπαρ, ενώ βεβαίωσαν πρόστιμα και σε ακόμη 8 άτομα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έφθασαν στο κατάστημα έπειτα από μία καταγγελία. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο μπαρ, είδαν ότι εξωτερικά φαινόταν να είναι κλειστό. Εντόπισαν στο εσωτερικό τον ιδιοκτήτη και εννέα πελάτες.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς επέτρεπε την είσοδο θαμώνων στην επιχείρησή του και στα κρυφά ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τον ερχόμενο Μάρτιο. Επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ στους πελάτες, που βρίσκονταν μέσα για παραβίαση του περιορισμού κίνησης.

Oι κρατήσεις ήταν αρκετές για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά γι’ αυτό και τα πάρτυ επαναλήφθηκαν τις επόμενες ημέρες μέχρι που η αστυνομία αντιλήφθηκε τους πελάτες, οδηγώντας τους στα κρατητήρια.

11 συλλήψεις για παραβιάσεις των μέτρων

Η ΕΛ.ΑΣ χθες προχώρησε σε έντεκα  συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εκτός από τον ιδιοκτήτη του μπαρ στον Άγιο Δημήτριο συνελήφθη επίσης στην Αττική ιδιοκτήτης ψητοπωλείου και προσωρινά υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου για μη τήρηση αποστάσεων.

Στην Στερεά Ελλάδα, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια ενός καφέ – σνακ μπαρ και της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας. Στην Δυτική Ελλάδα, συνελήφθη ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου – καφέ μπαρ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και σε δύο πελάτες του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος λιανικού εμπορίου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Στα Ιόνια Νησιά, συνελήφθη ένα άτομο και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, που παραβίασε το μέτρο της κατ’ οίκον καραντίνας.

Στη Θεσσαλία, συνελήφθησαν 4 άτομα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, διότι κατελήφθησαν από κοινού να κάνουν κυνήγι.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κλπ.). Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 671 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 749 άτομα.

Συνολικά, χθες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 77.478 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.185 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.666 παραβάσεις και έγιναν 11 συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.304 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως: 320 στην Αττική, 154 στη Θεσσαλονίκη, 121 στη Δυτική Ελλάδα, 110 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 89 στην Κεντρική Μακεδονία, 84 στη Στερεά Ελλάδα, 84 στη Θεσσαλία, 78 στην Κρήτη, 60 στην Πελοπόννησο, 60 στην Ήπειρο, 49 στη Δυτική Μακεδονία, 41 στο Βόρειο Αιγαίο, 29 στο Νότιο Αιγαίο και 25 στα Ιόνια Νησιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις