Θέμα χρόνου είναι η επανέναρξη λειτουργίας του τραμ στο Φάληρο, αφού πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών από το Τροκαντερό έως το ΣΕΦ. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια πιστοποιούν την δυνατότητα της άμεσης έναρξης εμπορικής λειτουργίας του μέσου, με νέο συρμούς της εταιρείας Alstom Transport.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 25 νέοι συρμοί Citadis X05 από την γαλλική εταιρεία, με κόστος που άγγιξε τα 54 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με την σύμβαση, που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2018 οι πρώτοι συρμοί έπρεπε να είχαν ήδη παραδοθεί πριν το τέλος του 2019 με την προμήθεια να ολοκληρώνεται πριν το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμαστικές αυτές διαδρομές, υπήρξαν κάποια αναμενόμενα θέματα με την τηλεματική και την σηματοδότηση, χωρίς αυτό να εμποδίζει ή να καθυστερεί την ”πρεμιέρα” των νέων συρμών. Μάλιστα, αναμένεται σήμερα να ηλεκτροδοτηθούν και οι στάσεις στο τμήμα Μπάτης – ΣΕΦ.

«Παράλληλα με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που θα αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής, συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής και ειδικότερα στον Πειραιά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της πόλης.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η βιώσιμη αστική κινητικότητα αποτελούν για εμάς προτεραιότητες, αδιαμφισβήτητες. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το όφελος της Αττικής, των πολιτών και των υποδομών της» αναφέρει σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά είναι, επιπλέον, κάτι που αναμένεται εντός των προσεχών μηνών και θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, διευκολύνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας.

Επιπροσθέτως, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους αναμένεται η ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος στόλου των αστικών λεωφορείων με επιπλέον οχήματα. Στους επόμενους μήνες αναμένεται η παράδοση 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων που θα φτάσουν στην Αθήνα από διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Παράλληλα, αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια μέρους των 1.300 λεωφορείων, καινούριων αυτή τη φορά, για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις