Συνελήφθη 33χρονος Σύρος σε δομή φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη, καταζητούμενος για συμμετοχή σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Το ένταλμα για τη σύλληψη του έχει εκδοθεί από την Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει του ελληνικού δικαίου ο 33χρονος αποφασίστηκε από τον εισαγγελέα Εφετών να μείνει κρατούμενος μέχρι τη σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσει για την παράδοσή του ή όχι στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το ένταλμα ο καταζητούμενος θεωρείται ότι συμμετείχε στο Μέτωπο Αλ – Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Ο ίδιος συνελήφθη σε προσφυγικό καμπ της Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος των Ολλανδικών διωκτικών Αρχών. Πρόκειται για 33χρονο Σύρο, στον οποίο, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των Ολλανδών, αποδίδονται πράξεις συνδεόμενες με τρομοκρατία.

Ο 33χρονος φέρεται να ζούσε στην Ολλανδία, όπου του είχε χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Στη συγκεκριμένη χώρα ζει η σύζυγός του, όπως επίσης τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Άγνωστο παραμένει για ποιο ο λόγο αυτός ο άνδρας βρέθηκε και πάλι στην Ελλάδα και μάλιστα σε προσφυγικό καμπ. Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ολλανδία.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση. Ωστόσο δεν είναι γνωστό για ποιόν λόγο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς πηγές έλεγαν ότι έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας στην Ολλανδία, όπου ζει η σύζυγός του. Από τον εισαγγελέα Εφετών αποφασίστηκε να μείνει κρατούμενος μέχρι τη σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσει για την παράδοσή του ή όχι στην Ολλανδία.

Σύλληψη 27χρονου στην Αθήνα

Τον Νοέμβριο στη φυλακή οδηγήθηκε 27χρονος από τη Συρία, που είχε συλληφθεί στον Ελαιώνα με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του ISIS. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι άνηκε στον ISIS. Ωστόσο, ενώπιον των δικαστικών αρχών άλλαξε στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τα πάντα υποστηρίζοντας ότι η ομολογία του ήταν προϊόν βασανισμού του από τα αστυνομικά όργανα. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη, στους αστυνομικούς φέρεται να παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις