Απόφαση για άνοιγμα των εκκλησιών πάρθηκε από την κυβέρνηση, με την προϋπόθεση να τηρηθούν με αυστηρότητα τα μέτρα που θα τεθούν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει αποκλειστικά το OrthodoxTimes.gr. Η επανέναρξη λειτουργίας των ιερών ναών δρομολογείται για τις 24 Ιανουαρίου, με την επιτροπή λοιμωξιολόγων να εισηγείται θετικά, με την κυβέρνηση ωστόσο να υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμένουν ανοιχτές για τους πιστούς, ενώ οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του ναού τα 50 άτομα.

Καταλύτης στη λήψη της σχετικής απόφασης, πέραν της εισηγήσεως των λοιμωξιολόγων για το ασφαλές άνοιγμα των Ιερών Ναών, αποδείχθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης σε συνεργασία με την, αρμόδια για την Εκκλησία, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: Orthodoxtimes.gr

”Πράσινο φως” για σταδιακή άρση μέτρων

Θετική είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται πως η επιτροπή συνεδριάζει από το πρωί για το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ωστόσο η όποια χαλάρωση θα γίνει με αυστηρούς ωστόσο περιορισμούς.

Τονίζεται πως η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, το οποίο είναι και η προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν οι πολίτες θα μπορούν από Δευτέρα να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ενώ θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033. Οι παραβάτες θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα αναγκαστούμε να τα αποσύρουμε. Η λογική δεν είναι να ενθαρρύνουμε τη βόλτα. Δεν ανησυχούμε για τον συνωστισμό στα καταστήματα αλλά στους δρόμους» δήλωσε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένοντας πως η οποιαδήποτε μορφή χαλάρωσης μπορεί άμεσα να ανακληθεί σε περίπτωση που τα μέτρα δεν τηρούνται.

Για την εστίαση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ακόμα και με την τήρηση των μέτρων αποτελεί σημείο υπερμετάδοσης σύμφωνα με τους ειδικούς και δε μπορεί κατά συνέπεια να ανοίξει στην παρούσα φάση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα γυμναστήρια για παρεμφερείς λόγους.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΟ, είπε ότι αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες για άνοιγμα, ενώ όπως είπε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν απασχολήσει πολύ και τον ίδιο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανοίξουν στην παρούσα φάση.

Επίσης είπε ότι εφόσον ανοίξει το κομμάτι της αγοράς που αναμένεται, είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις