Πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, για το λιανεμπόριο με τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα να σηκώνουν ρολά από νωρίς το πρωί, μετά από τρεις ολόκληρους μήνες.

Ο κεντρικότερος δρόμος της Αθήνας, η οδός Ερμού, θυμίζει εποχές προ κορονοϊού. Πολίτες κάνουν τα ψώνια τους τηρώντας τα μέτρα και με όσα προβλέπονται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Θεσσαλονίκη

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr από την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, από νωρίς ξεκίνησαν οι τελευταίες προετοιμασίες στα μαγαζιά αναμένοντας τους πρώτους καταναλωτές. Η κίνηση νωρίς το πρωί ήταν χαμηλή, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες εκτιμούσαν ότι θα αυξηθεί σημαντικά εντός της ημέρας, όπως και συνέβη καθώς σχηματίστηκαν ακόμα και ουρές από καταναλωτές.

Η αγορά από τις 10.00 ξεκίνησε να ζωντανεύει και να γεμίζει με κόσμο που πραγματοποιεί τις αγορές του ή κοιτάει της βιτρίνες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών φαίνεται να είναι τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν στις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από πολυκαταστήματα για να εξυπηρετηθούν.

Δείτε το βίντεο του LifeEvents

Οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν αντισηπτικά στις εισόδους των καταστημάτων αλλά και πινακίδες που αναγράφουν το όριο ατόμων που επιτρέπεται στο εσωτερικό τους. Μάλιστα, στα πολυκαταστήματα το προσωπικό φύλαξης φροντίζει να ενημερώνει τους πελάτες πότε μπορούν να περάσουν και μόλις συμπληρώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός, δεν τους επιτρέπουν την είσοδο.

Ικανοποιημένος ο επιχειρηματικός κόσμος

Για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου, ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει ικανοποιημένος και καθώς διανύουμε τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι εκπτώσεις που θα γίνουν θα είναι μεγάλες, προκειμένου να μην πάει χαμένη αυτή η περίοδος. Επιπλέον, η ΕΣΕΕ προτείνει στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει για τις αγορές του τα καταστήματα της γειτονιάς του για να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Σημειώνεται ότι στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις